Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

5 Mayıs 2019 Pazar

ETLİ BAMYA

ETLİ BAMYA NASIL YAPILIR?
ETLİ BAMYA  TARİFİ
ETLİ BAMYA




Etli bamya için gerekli malzemeler:

Yarım kilo bamya
200 gr kuzu kuşbaşı
1 Adet kuru soğan
3 Adet olgun domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı su


Etli bamya nasıl yapılır?

Tencereye zeytinyağı yemeklik doğranmış kuru soğan ve etler alınır biraz sotelenir.Ardından bir su bardağı sıcak su eklenerek 15 ila 20 dakika pişirilir.Bamyalar temizleyip yıkanır,domatesler küp küp doğranır pişen etlerin üzerine bamya,domates ,limon suyu,tuz eklenir orta ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakılır.Yemek pişerken fazla karıştırmamaya özen gösterelim bamya nazik bir sebzedir..

AFİYET OLSUN

GÜLLAÇ

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
KLASİK GÜLLAÇ TARİFİ



     Merhaba sevgili dostlar ramazan denince aklımıza tatlı olarak ilk  güllaç gelir öyle değilmi? ama ben yazımı ve fotoğrafımı çok önceden hazırlayıp taslağa kaydedip yayınlamayı unutmuşum :) neyse ki herkesin bildiği,kendince uyarladığı bir tarif benimde bloğumda'da bulunsun..
Selamlar sevgiler herkese :)





Güllaç için gerekli malzemeler:


1 Paket güllaç yaprağı
3 Litre süt
Arzuya göre toz şeker
Kiraz şekerlemesi
File badem
Antep fıstığı
Nar taneleri



Klasik güllaç tarifi

        3 Litre süt ve isteğe bağlı miktarda şeker kaynatılır.Süt ılık  hale geldikten sonra tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buz dolabına kaldırıp bir kaç saat bekledikten sonra üzerine arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz..Gül suyu severler gül suyunu ihmal etmesinler ben sevmediğim için koymuyorum...


AFİYET OLSUN.



ŞEKERPARE

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
ŞEKERPARE TARİFİ
ŞEKERPARE



Şekerpare için gerekli malzemeler:

200 gr Tereyağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı irmik
2 Yumurta ( sarısının biri dışı için )
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un


Şerbeti için:
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu




Şekerpare nasıl yapılır?
Şekerpare tarifi


       Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler yoğrulur ve oval  şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bir çatal yardımıyla çizik atılır ( ben unuttum ) şekli daha güzel oluyor. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri istediğiniz rengi alana kadar pişirilir.Pişen şekerpare'lerin üzerine ılık şerbet dökülür,kapalı ama halen sıcak olan fırının içerisine tepsiyi konur ve bir on dakika bekletilir ( sıcak fırın hem şerbeti daha güzel çektiriyor hemde daha kıyır kıyır olmasını sağlıyor )


AFİYET OLSUN


ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR?
ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI



        Merhaba sevgili okurlarım hep derim sebzeleri meyveleri mevsiminde tüketmeyi severim.Hastane kapılarını daha az aşındırmak istiyorsak mevsimine göre beslenmeye dikkat edelim.
Geçen günlerde Alanya'nın güzel ilçesi Gazipaşa'ya gezmeye gittim arkadaşlarla enginar tarlasını görünce dayanamadık hemen daldık kendi ellerimizle enginarları mızı topladık inanılmaz keyif vericiydi... Enginarları temizlemek pek keyifli olmadı tabi:) şimdi işin ikinci keyif veren kısmı mutfağa geçelim ve bakalım ben tarifi nasıl uygulamışım..Herkese kucak dolusu sevgiler :)



Zeytinyağlı enginar dolması için gerekli malzemeler

1 Adet kuru soğan
5 Adet enginar
1 Su bardağı bezelye
1 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy havuç
1 Adet limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
1/5 Su bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı


Zeytinyağlı enginar dolması nasıl yapılır?
Zeytinyağlı enginar dolması tarifi


Soğan yemeklik doğranır havuç ve patatesi soyup minik küpler halinde doğranarak hazır edilir.
tencereye zeytinyağı ve soğanı alınır üzerine tuz ilave edip soğanlar hafif saydamla-şana kadar kavrulur. Soğanların üzerine havuçlar eklenerek bir iki dakika sotelenir.Son olarak patates ve bezelyeler eklenir ve biraz daha sotelenir..Enginarları isterseniz sotelenen sebzelerin üzerine kapatabilir isterseniz tencerenin içine yerleştirebilirsiniz.Limon suyu,tuz ve su eklenir tencerenin ağzı kapatılarak ortalama hafif ateşte  yarım saat pişirilir.zeytinyağlı enginarı ister ılık olarak ister soğuk olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirilerek dere otu ile servis edilir.


AFİYET OLSUN


BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme