Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

12 Ocak 2015 Pazartesi

LİMON KABUĞU REÇELİ

Limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?
Limon kabuğu reçeli tarifi
Limon kabuğu reçeli


         


    Merhaba sevgili okurlarım sebzeleri meyveleri mevsiminde tüketmeyi severim hem daha ekonomik hemde daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.Şimdi sizlerle tarifini paylaşacağım Limon kabuğu reçeli tadıyla kokusuyla muhteşem..Yeni tarifler hazırlamayı seviyorum bu reçel tarifini bir iki denemeler,tadımlar sonucu % 100 tam puan alarak yayınlanmaya hak kazandı :) Kalın kabuklu Limon kışın pazarlarda bol miktarda bulunuyor,kabuklarından reçel suyunu ise yazın limonata yapmak için sıkın sağlıklı pet şişelere doldurup dondurucuya atın..Herkese kucak dolusu sevgiler :)


limon kabuğu reçeli


Limon kabuğu reçeli için gerekli malzemeler

  • 3 kg kalın kabuklu limon
  • Toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 2 su bardağı su
limon kabuğu reçeli
  • Limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?
  • Limon kabuğu reçeli tarifi

  • Limonlar yıkanıp kurulanır.Rende'nin büyük tarafı ile limonun dış sarı kabuğu rendelenir ve bir defaya mahsus yıkanarak süzdürülür...Limon kabuğu rendeleri bir tencereye alınır üzerini geçecek kadar soğuk su konur ve on dakika kaynatılarak tekrar süzdürülür ( acısını atmak için ) Limon kabuğu rendelerini şeker miktarını ayarlamak için bir kap içerisinde ölçelim..Mesela bir çorba kasesi limon rendesine bir kaseden biraz fazla şeker koyun ben parça parça yaptığım için terazi ölçüsü kullanmadım ama ilk fırsatta tekrar yapıp size kg hesabı yazarım.2 su bardağı su konarak 40 dakika boyunca orta ateşte limon kabuğu  rendesi ve şeker kaynatılır,bir limon suyu eklenerek 10 dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır toplam sürek 50 dakika olacak.
                                                             AFİYET OLSUN.

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme