Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

10 Aralık 2014 Çarşamba

BAYKUŞ KURABİYE

BAYKUŞ KURABİYE NASIL YAPILIR?

BAYKUŞ KURABİYE TARİFİ

BAYKUŞ KURABİYE

      Uzun bir aradan sonra herkese merhaba dostlar.Meğer beni ne çok merak etmişsiniz :) Arayıp soran mail atan herkese çok teşekkür ederim.Ben çok iyiyim sadece biraz tembelim :) Tabi ki Bakır Tencerem mutfağı sürekli aktif ama iş bloga girip iki satır kelam yazmaya gelince çok iş varmış gibi gözümde büyüyor :)) Haa birde emek hırsızlarına karşı çok kızgın ve öfkeliyim.Ben fotoğraflarımın üzerine logo koymaya bile kıyamazken elalem fotoğrafları indiriyor üzerlerini canların istediği gibi yazıp boyuyor.. HEYY EMEK HIRSIZLARI SİZE SESLENİYORUM HAKKIM SİZE HARAM OLSUN...!
       Bugün sizlerle Baykuş Kurabiye tarifini paylaşmak istedim malzemeler her evde bulunan şeyler hem lezzetli, yapımı da bir o kadar eğlenceli.Evde minik dostlarınız varsa beraber yapın onlarda eğlensin sizde mutlu olun.Ben bu şirin şapşik kurabiyeleri pişirdikten sonra fotoğraf kulübünden  arkadaşlarımla fotoğraf çekmek için dışarıda buluştum,Yanima da biraz bu Baykuş Kurabiyelerden aldım ki hem yiyip hemde bu şirin Baykuşlara yakışır fotoğraf çekerim.Arkadaşlarımla Alanya'da mezarlıkta buluştuk evet evet fotoğraf çekmek için mezarlığa girmişler kedi kovalıyorlar :))) Siz çıldırmış olmalısınız ölüleri rahat bırakın diye diye söylene söylene tabi birazda tırsarak mezarlıktan çıktım ve mezarlığın önünde kızları beklerken bu güzel çalıları görünce Baykuş kurabiye için doğru çekim yeri diyerek kızlarında eline birer kurabiye tutuşturup haydi kedi yerine Baykuş size poz versin dedim ve ard arda bastık deklanşörlere :) Herkese kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..
baykuş kurabiye


BAYKUŞ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


  • 175 gr tereyağı ( oda ısısında olacak )
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı toz zencefil ( varsa olması şart değil )
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN

  • Gaga için kabuklu Badem
  • Gözleri için damla Çikolata
ŞEKİL VERMEK İÇİN

  • Ağzı geniş su bardağı
  • Çatal
  • Kalın büyük pipet

baykuş kurabiye


BAYKUŞ KURABİYE NASIL YAPILIR?
BAYKUŞ KURABİYE TARİFİ
BAYKUŞ KURABİYE

Oda ısısındaki yağ derin bir kap içerisine alınır üzerine kontrollü olarak un ve diğer malzemeler eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.15 dakika dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparılır tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla 3 cm kalınlığında açılır.Bir su bardağı yardımıyla ilk önce büyük daireler elde edilir.Başına şekil vermek için  krema torbalarına takılan uç kısmı (duy) kullandım.Yarım daire yaparak uç baş kısımı kesilir,Gözler içinse kalın bir pipet kullanarak hamurdan küçük parçalar çıkarılır göz kısmı yapılır.Ortalarına damla çikolata konarak göz kısmı tamamlanır.Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilen badem yerleştirilerek burun kısmı yapılır.Son olarak ayakları için çatalla hamura hafifçe bastırılır ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika  kadar pişirilir...


AFİYET OLSUN.



21 Haziran 2014 Cumartesi

Çilek reçeli

Çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek reçeli tarifi
Çilek reçeli


          Merhaba sevgili okurum,dostlarım,takipçilerim..Kış aylarından beri Çilek tezgahlarda yerini almıştı fakat ben hiç tüketmedim hep mis kokulu tarla Çileği çıksın diye bekledim...Şimdi tarla Çileğinin tam zamanı,bol bol tüketiyorum ve tabi ki reçel yapmamış olmaz öyle değilmi ? :) Bir iki kavanoz derken seri imalata geçmiş durumdayım  :))))) Reçellerin tarifleri klasiktir,üç aşağı beş yukarı  hepsi aynıdır.Sizlere kolaylıklar dilerken bende kendi tarifimi yazmaya başlıyorum.Yeni tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın...





Çilek reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 Kğ tarla çileği
  • 1 Kğ toz şeker
  • 1 Limon suyu


Çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek reçeli tarifi


  • Çilekler bol suda yıkanarak kumdan, tozdan arındırılır süzülmeye bırakılır.
  • Çilekler iyice süzüldükten sonra derin bir tencere içerisine alınır ve üzerine 1 kilo gr toz şeker dökülerek tencerenin kapağı kapatılır bir gece kalması için buzdolabına kaldırılır.
  • Ertesi gün  çilek  dolu tencere dolaptan çıkarılır ocağa alınır.Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır.
  • Ara ara tahta kaşık yardımıyla reçelin üzerine biriken köpükler alınır..
  • Bir limonun suyu sıkılarak kaynamakta olan reçele ilave edilir.
  • 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. (  Reçelin pişme süresi toplam 1 saattir )
  • Tencere içerisinde ki reçel soğuyunca kuru cam kavanozlara konularak serin bir yerde muhafaza edilir..



AFİYET OLSUN



26 Mayıs 2014 Pazartesi

Patlıcan Çorbası

Patlıcan Çorbası nasıl yapılır?
Patlıcan Çorbası tarifi
Patlıcan çorbası



     Merhaba sevgili dostlar, biliyorum arayı baya açtım farkındayım ama pc başına oturup zaman geçirmeyeli baya oldu.O kadar yazılmayı bekleyen tarif varki sırada zaman buldukça hepsini yazacağımı umuyorum :) Bu gün sizlerle nefis bir patlıcan çorbası tarifi paylaşacağım.Evde patlıcan sevmeyenler bile inanın patlıcan olduğunun farkına bile varamıyorlar. http://www.dalindankoptu.com/  'un göndermiş olduğu birbirinden taze sebzeleri için çok teşekkür ediyorum.Finike'nin bereketli topraklarında tamamen organik olarak yetiştirilen doğal ürünleri  isterseniz telefon veya internet siparişi ile ertesi gün evinize ulaşıyor.Yukarıda vermiş olduğum linkten ürünleri inceleye bilir ve sipariş verebilirsiniz.


Patlıcan Çorbası için gerekli malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Muskat cevizi rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için ayçiçek yağı


Patlıcan Çorbası nasıl yapılır?
Patlıcan Çorbası tarifi


  • Kızartma tenceresine ayçiçeği konularak ısınması beklenir,bu arada patlıcanlar yıkanır ve kağıt havlu yardımıyla kurulanır.Kabuğunu soymadan,bütün hali ile kızan yağda önlü arkalı bir kaç dakika kızartılır ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan patlıcanların kabukları soyularak bir bıçak yardımı ile ince ince kıyılır.Ocağa çorba tenceresi konur altı biraz kısık bir şekilde ilk önce tereyağı eritilir,ardından 3 yemek kaşığı un konarak hafif sararana dek kavrulur.İnce ince kıyılan patlıcanlarda eklenerek karıştırılır ve et suyu yavaş yavaş ilave edilir.
  • Topak topak olmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim.Süt ,tuz ve bir miktar karabiber katıldıktan sonra bir miktar muskat cevizi rendelenir.Çorba kaynamaya çıktığında ocağın altını iyice kısılır 5 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır.Servis yaparken tercihe göre biraz kırmızı pulbiber veya dövülmüş ceviz önerimdir..


AFİYET OLSUN


31 Mart 2014 Pazartesi

LİMONATA

Evde limonata nasıl yapılır?
Limonata tarifi
Limonata

Merhaba sevgili okurlarım,görüşmeyeli nasılsınız? Ben baharın gelmesiyle pek evde durmuyorum,fotoğraf makinemi alıp bol bol geziyorum :) çiçek böcek ne varsa fotoğraflayıp uçuş uçuş geziyorum :))) Havaların ısınması ile daha çok su ve içecek aramaya başladık öyle değil mi?Ben bugün sizlere güzel bir limonata tarifi hazırladım hem evinize gelen konuklara ikram edersiniz hemde benim gibi sokağa çıktığınızda su matarasına doldurup organik organik içer ferahlarsınız :))) Sevgiler esenlikler diliyorum...

ev yapımı limonata tarifi

Limonata için gerekli malzemeler

  • 3 litre su
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1/5 su bardağı toz şeker
  • 1 dal taze nane yaprakları

ev yapımı limonata

Evde limonata nasıl yapılır?
Ev yapımı limonata tarifi
Limonata


  • Limonlar bol suda yıkanarak kurulanır.Geniş bir kabın içerisine limon kabukları rendelenir ve 1/5 su bardağı şeker eklenerek elde güzelce ovulur.
  • Bir sıkacak yardımıyla limon ve portakalın suları sıkılır ve aynı kaba boşaltılır..Sıkılan limon kabukları atılmaz birkaç parçaya bölünerek aroma vermesi için 3 litre su ile birlikte kasenin içerisine bırakılır..
  • Suyun içine nane yaprakları ve limon tuzu ilave edilir ve en az 4 ile 5 saat buzdolabında bekletilir. ( benim önerim bir gece ) buzdolabında kalmasıdır.
  • Ertesi gün bir süzgeç yardımıyla limonata sürahiye boşaltılır ve ardından ince bir tülbent yardımıyla limonata tekrar süzülür ki pürüzsüz bir limonata elde edilsin.
  • Limonatanın kıvamına göre şeker ve su ilave edilebilinir, buz ve nane yaprağıyla servis edilir...
limonata tarifi


AFİYET OLSUN...

9 Mart 2014 Pazar

TUTTİ FRUTTİ KEK

Tutti Frutti kek
Kuru meyva şekerlemeli kek

   Çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar.Tatil ve tatil sonrası bir takım sağlık sorunları nedeni ile baya bir ara verdim blog yazmaya ve tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye güzel bir kekle çıktım karşınıza :))) Bu uzun ayrılık sırasında şunu bir kez daha anladım ki fotoğraf çekmek düzenlemek ve bloğa yazı hazırlamak baya vakit alıyormuş,kendime daha fazla zaman ayırabilme adına bundan sonrada daha az ve öz olması adına sık sık paylaşımlarım olmayacak.Defalarca dile getirdim herhangi bir ticari kaygım yoktur tamamen anı albümü gibi gördüm,tek beklediğim güzel yüreklerden güzel dualar iyi temenniler oldu.Şimdilik hoşça kalın selam ve muhabbetle.


Tutti Frutti kek için gerekli malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı karışık kuru meyva şekerlemesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr eritilmiş soğumuş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Üzeri için pudra şekeri

tutti frutti kek

Tutti Frutti kek nasıl yapılır?
Tutti Frutti kek tarifi


  • Derin bir kap içerisine 4 yumurta ve bir su bardağı şeker alınır ve iki katına çıkana kadar ister elde istenirse mikserle çırpılır.Sırasıyla süt,sıvı yağ,tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.2 su bardağı un ve bir paket kabartma tozu eleğe konarak yavaş yavaş karışıma elenerek karıştırılır en son yarım limon kabuğu, bir paket vanilya eklenir.Kuru meyva şekerlemesine yarım yemek kaşığı un serpilerek kek harcına katılır ki kuru meyvalar kekin dibine çökmesin.Kek kalıbının içerisi hafif yağlanır ve kek harcı dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 ila 50 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan kek yaklaşık bir saat soğuyup dinlendikten sonra kalıptan çıkarılır iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri gezdirilerek dilimlenerek servis edilir.


tutti frutti kek


AFİYET OLSUN




24 Ocak 2014 Cuma

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası nasıl yapılır?
Düğün Çorbası tarifi
Düğün Çorbası

    Sevgili dostlar uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim düğün çorbası tarifini nihayet yayınlıyorum.Yıllar önce bu çorbayı sevgili Ayfer yengem yapardı bende ayıla bayıla yer ama kendim yapmaya cesaret edemezdim sanki çok zor bir tarif gibi gelirdi :) Haftada bir bu çorbayı yapar oldum dertlere deva hastalara şifa dersem yalan olmaz hani.Eminim sizlerde deneyip bana hak vereceksiniz,adını boşuna düğün çorbası diye almamış :)

düğün çorbası

Düğün çorbası için gerekli malzemeler

Et suyu için

  • 500 gr kuzu gerdan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet tane karabiber

Çorba için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı


düğün çorbası

Düğün çorbası nasıl yapılır?
Düğün çorbası tarifi

     Kuru soğanın kabukları soyulur ve dörder parçaya bölünerek dilimlenir.Havuç da soyularak birkaç parçaya bölünür.Düdüklü tencereye kuzu gerdanları, soğan, havuç, tuz ,defne yaprakları ve tane karabiber alınır.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir.Etler kemiklerinden ayrılacak kıvama gelene dek pişirilir.Etler piştikten sonra kemiklerinden ayrılır suyu da süzülerek bir kenara alınır.Çorba tenceresi ocağa konur.2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 3 yemek kaşığı un konarak birkaç dakika kavrulur.Et suyunun yarısı yavaş yavaş dökülerek un topaklanma yapmadan karıştırılır.Kemiğinden ayrılan etler didiklenir, çorbaya katılır.1 yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1-2 kepçe et suyu bir kasede karıştırılarak terbiye yapılır.Bu terbiye yavaş yavaş tencereye dökülerek karıştırmaya devam edilir.10-15 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.

düğün çorbası

   Arzuya göre servis esnasında sirke ve dövülmüş sarımsak ile servis edilir.

düğün çorbası

AFİYET OLSUN.

19 Ocak 2014 Pazar

Ev Yapımı Çemen

Ev yapımı çemen nasıl yapılır?
Bayat ekmekten çemen yapımı
Çemen tarifi

    Merhaba sevgili okurum, hemen hemen herkesin evinde azda olsa biraz ekmek israfı oluyor.Ben çok fazla beyaz ekmek tüketmesem de evime gelen konuklar için ara sıra beyaz ekmek alıyorum, kalanları ise robottan geçirip buzdolabı poşetine koyup daha sonra köfte ve çemen yapımı için Deep Freeze'e kaldırıyorum.Bugün size vereceğim tarif çok lezzetli, ister kahvaltılarda isterseniz meze niyetine sofralarınızda keyifle yiyeceğiniz atıştırmalık bir çemen tarifi.Çok pratik olmasıyla birlikte uzun bir süre buzdolabınızda saklayabilirsiniz...

çemen

Çemen tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak 
ev yapımı çemen

Ev yapımı çemen nasıl yapılır?
Ev yapımı çemen tarifi

   Bayat ekmekler ister elde ufalanarak ister robotta çekilerek derin bir kap içerisine alınır.Kıyılmış ceviz içi, nane, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biber ve domates salçası, yoğurt, baharatlar ve tuz koyularak iyice karıştırılır.Kapalı bir kavanoza alınarak istenildiği zaman tüketilmek üzere buzdolabına kaldırılır.

ev yapımı çemen

İnce bir dilim baget ekmek üzerine sürülen çemen kıyılmış maydanoz ile servis edilir..


AFİYET OLSUN.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Turunç reçeli

Turunç reçeli nasıl yapılır?
Turunç reçeli tarifi
Turunç reçeli

  Merhaba sevgili okurum,Alanya'da yaşayıp ta turunç reçeli yapmazsam olmazdı dedim ve sokak,bahçe kalmadı gezdim, en güzel turunçları seçtim laylaylom hoplaya zıplaya yeni bir şeyler yapmanın heyecanı ile evin yolunu tuttum.Sonuç şahaneydi kendim yaptım diye demiyorum çevremden de çok güzel övgüler aldım :) Öyle ki reçel niyetine yaptım ama tatlı niyetine yemeklerden sonra kaşık kaşık yiyoruz, lokum gibi yumuşacık enfes kokulu tadına doyum olmayan bir lezzet çıkardım.Bende bu keyifle fazla zaman geçirmeden turunçun tamda zamanıyken tarifi sizinle paylaşmak istiyorum..Eminim sizlerde denedikten sonra her sene gelenek haline getirip bu reçeli yapacaksınız.Deneyip tarifimi yapanlara şimdiden afiyet şifa olsun :)

turunç reçeli
Resim yazısı ekle

Turunç reçeli için gerekli malzemeler

  • 15 adet kalın kabuklu turunç
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • Pamuklu iplik ve 1 büyük iğne

turunç reçeli
Turunç reçeli nasıl yapılır?
Turunç reçeli tarifi

   1. Aşama: Turunçlar yıkanarak kurulanır.Rendenin varsa yıldız şeklinde olan bölümünde yoksa en küçük rende kısmında turunçların fazla beyaz kısmına inmeden hafifçe törpülenir.
   2. Aşama: Törpülenen turunçlar istenilen ebatta (büyük-küçük) kesilerek dilimlenir.1 bıçak yardımıyla dilimlenen turunçların iç beyaz kısmı kesilerek fazlası alınır.
   3. Aşama: İp iğneye geçirilir ve elde sıkıca kıvrılan kabuk dilimleri çok sıkı olacak şekilde sırayla ipe dizilir ve sıkıca düğüm atılır.
   4. Aşama: İpe geçirilen turunç kabukları bir tencereye alınır üzerini geçecek kadar su konur ve yarım saat kaynatılır.Daha sonra sıcak suyu dökülür, tekrar soğuk su konularak 2 gün boyunca sabah akşam bu işlem tekrarlanır.
   5. Aşama: Acısı iyice alınan turunçlar son kez süzülür.
   6. Aşama: Derin bir tencereye 4 su bardağı su ve 8 su bardağı (klasik paşabahçe su bardakları) toz şeker konularak 15 dakika orta ateşte kaynatılır.
   7. Aşama: Turunç kabukları kaynayan şerbetin içine konur.Ve 50 dk kısık ateşte kaynatılır.Ara sıra tahta kaşıkla turunçlar şerbetini iyice çeksin diye bastırılır.
   8. Aşama: 1 limonun suyu sıkılır ve 15 dk daha kaynatılır ve reçel ocaktan alınır.İlk etapta biraz sulu gözükse de soğuyunca tam kıvamını alıyor.

turunç reçeli

   Soğuyan turunç reçeli cam kavanoza konularak istenildiği zaman tüketilmek üzere ağzı sıkıca kapatılır.

turunç reçeli

                   
                                            AFİYET OLSUN..



10 Ocak 2014 Cuma

Kandil simidi

Kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi
Kandil simidi

  Merhaba sevgili dostlar,12 ocak 2014  pazar günü Mevlid Kandili..Rabbim hepimizin dualarını kabul buyursun.Yıllardır hiç değişmeyen kandil simidi tarifimi sizler için erkenden yapıp fotoğrafladım ki sizler içinde fikir olsun, sizlerde sevdiklerinize, eşe dosta yapıp ikram edebilirsiniz...

kandil simiti

Kandil simidi için gerekli malzemeler
  • 200 gr yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 9 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( birinin beyazı dışı için )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için , susam, çörek otu, haşhaş tohumu


Kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi

      Öncelikle derin bir kap içerisine tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta,toz şeker, tuz ve sirke alınarak ister elde ister mikserde birkaç dakika çırpılır.Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilerek kabartma tozu katılıp yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un katılarak yoğurmaya devam edilir.Simidin gevrek olması için hamur fazla sert olmamalıdır.Yoğurulan hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir.Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.İster elde ister tezgah üzerinde yuvarlayarak uzun şeritler elde edilir.İki ucu birleştirilerek yuvarlanır.Yumurta akına batırılarak susam veya çörek otu ile mantolanır (bulanır).180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

kandil simiti

AFİYET OLSUN..

2 Ocak 2014 Perşembe

Avokado salatası

Avokado salatası tarifi
Avokado salatası

  Merhaba sevgili okurlar, sebzeler ve meyveler zamanında tüketildiği zaman hem daha lezzetli hemde daha sağlıklı oluyor.Avokadonun faydaları saymakla bitmez tabi ki ama bugün bir şey daha öğrendim yaşlanmayı geciktiriyor, cildi güzelleştiriyor, kırışıkları gideriyormuş  :) Pazara çıktığınızda filenizi doldurun diyorum anlayın yani :) Avokado salatasının bir çok tarifi var elbette, benim size vereceğim tarif hem sofralarda şık bir salata hemde film izlerken hafif bir şey yemek isteyenler için cipsle birlikte harika bir atıştırmalık...


Avokado salatası için gerekli malzemeler

  • 1 adet avokado
  • 1 adet mor soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet paprika biber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
  • 1 tutam maydanoz ve taze kişniş
  • Bir fiske tuz
  • Yarım limon suyu

Avokado salatası nasıl yapılır?
Avokado salatası tarifi
Avokado salatası

     Avokadolar soyularak küp küp kesilir.Ardından mor soğan, yeşil ve paprika biber temizlenerek küp küp doğranır ve bütün malzemeler bir kap içerisine alınır.Mısır taneleri eklenir.Tuz, zeytinyağı, limon suyu da  ilave edilerek hafifçe karıştırılır.Üzerine ince kıyılmış kişniş veya maydanoz serperek ister benim gibi mısır cipsi ile atıştırmalık yapabilir, isterseniz yemek sofralarınızda enfes bir salata sunabilirsiniz.

                                                 AFİYET OLSUN..

   



BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme