Düğün Çorbası tarifi
Düğün Çorbası
Sevgili dostlar uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim düğün çorbası tarifini nihayet yayınlıyorum.Yıllar önce bu çorbayı sevgili Ayfer yengem yapardı bende ayıla bayıla yer ama kendim yapmaya cesaret edemezdim sanki çok zor bir tarif gibi gelirdi :) Haftada bir bu çorbayı yapar oldum dertlere deva hastalara şifa dersem yalan olmaz hani.Eminim sizlerde deneyip bana hak vereceksiniz,adını boşuna düğün çorbası diye almamış :)
Düğün çorbası için gerekli malzemeler
Et suyu için
- 500 gr kuzu gerdan
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy havuç
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet tane karabiber
Çorba için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 8 su bardağı et suyu
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Düğün çorbası nasıl yapılır?
Düğün çorbası tarifi
Kuru soğanın kabukları soyulur ve dörder parçaya bölünerek dilimlenir.Havuç da soyularak birkaç parçaya bölünür.Düdüklü tencereye kuzu gerdanları, soğan, havuç, tuz ,defne yaprakları ve tane karabiber alınır.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir.Etler kemiklerinden ayrılacak kıvama gelene dek pişirilir.Etler piştikten sonra kemiklerinden ayrılır suyu da süzülerek bir kenara alınır.Çorba tenceresi ocağa konur.2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 3 yemek kaşığı un konarak birkaç dakika kavrulur.Et suyunun yarısı yavaş yavaş dökülerek un topaklanma yapmadan karıştırılır.Kemiğinden ayrılan etler didiklenir, çorbaya katılır.1 yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1-2 kepçe et suyu bir kasede karıştırılarak terbiye yapılır.Bu terbiye yavaş yavaş tencereye dökülerek karıştırmaya devam edilir.10-15 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.
Arzuya göre servis esnasında sirke ve dövülmüş sarımsak ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.