Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

29 Nisan 2013 Pazartesi

DUT ÇULLAMASI



Merhaba bu gün sizinle değişik bir tarif paylaşmak istiyorum..Herkesin yöresine has sevdiği 

özlediği bir şeyler muhakkak vardır.İşte benimde özlediğim tatlardan biriside dut 

çullamasıydı,erzurum a gittiğimde mutlaka güzel kuru dut bulur yapar afiyetle yerim.Kahvaltıda 

ikindi çaylarında yenebilecek güzel hafif tatlı bir kahvaltılıkdır...









GEREKLİ MALZEMELER:



150 gram kurutulmuş dut


2 yumurta


2 yemek kaşığı tereyağı









HAZIRLANIŞI:


Kuru dut yıkandıktan sonra sıcak suda 10 dakika kadar yumuşaması için bekletilir.yumaşama 


gerçekleşince dutların suyu süzülür, 2 yemek kaşığı tereyağıyla 5 dakika kadar kavrulur.üzerine 2


yumurta kırılır yumurtalar  pişince ocaktan alınır.AFİYET OLSUN..









28 Nisan 2013 Pazar

ETLİ LAHANA SARMASI

Bütün dostlara selam olsun..lahana sarmasını sevmeyen yoktur herhalde? kimi lahana'nın kokusu'ndan 

hoşlanmasa da çocukluğumda bizimde evde sobanın üstünde lahana sarması pişerken ben sobanın arkasına 


geçer sobanın ısısının verdiği  bir rehavet le kedi gibi mayışır o enfes kokuyu içime çekerek biran önce 


pişssede yesek diye beklerdim :)  çocukluğum'dan kalan güzel bir anıdır bende...Bazen nasıl başlasam  tarife 


diye  düşünüyor insan ama en güzeli sanırım insanın içinden ne geliyorsa onu yazması :)) ee hadi tarife geçelim...










MALZEMELER




1/5 kğ beyaz lahana yaprakları




500 gr dana kıyma




500 gr kemikli et




1 kahve fincanı kırık bulgur




1 kahve fincanı kırık pirinç




2 adet orta boy soğan




1 diş sarmısak




tuz,karabiber,kırmızıbiber 




1 yemek kaşığı biber salçası




1 yemek kaşığı domates salçası




2 yemek kaşığı tereyağı









HAZIRLANIŞI





Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda bir kaç dakika 

haşlayalım.tencereye tereyağını alıp 

eritelim,salçayı da 


ilave edip bir kaç dakika çevirelim ki salçanın kokusu 

çıksın aksi halde ham bir koku oluyor yemekte.yarım 

su 

bardağı su ilave edip tuzunu da verelim. salça sos 

kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım..




kuru soğanları yemeklik doğrayıp kıymaya ilave 

edelim.tuzunu biberini,reyhanını yıkayıp süzdüğümüz 

pirinç ve 

bulguru hep birlikte yoğurup harcımızı hazır 

edelim.lahana yapraklarından ister avuç içinizle 

isterseniz bir tepsi 

üstünde biraz kıyma harcı koyduktan sonra yanlarını 

içe doğru katlayarak sarıyoruz.lahana yaprakları sert  

ve 


kırılgan oluyor bu nedenle küçük olsun diye 

uğraşmıyorum pişince zaten lahana 

küçülüyor.malzemenin hepsi 

bitince tencerenin dibine kemikli et döşüyoruz 

sardığımız sarmaları tencereye dizip salça sosunu da 

üstüne 

döküyoruz, ağırlık yapması için üzerine ya bir tabak 

yada benim gibi kapatma taşı kullanabilir. kısık ateşte 

40 

dakika kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.









27 Nisan 2013 Cumartesi

DİVRİĞİ PİLAVI

Merhaba arkadaşlar,bu gün sizinle ilk kez yapıp yediğim ve hayran kaldığım sivas yöresine ait divriği pilavını

paylaşmak istiyorum..Bu tarifi bir belgesel proğramından aldım..Divriğ'liler odun ateşinde kazanlarda pişirdi,

ateş hafif korlanma ya yakın kazanın altına bir çuval saman doldurup ağır ateşte pişip demlenmesini sağladılar 

tam 3 saat sürdü bu demlenme :) ama bu muhteşem lezzet için ben beş saat bile bekleyebilirim :) Tarifte kuzu


eti ile yapılıyor ama ben dana eti tercih ettim alanyada,ki kuzu etleri kokuyor yiyemiyoruz 

malesef..Bakalım 

dilek'in mutfağında divriği pilavı nasıl pişmiş :))







 MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

yarım kilo dana veya kuzu kuşbaşı et

1 adet büyük boy kuru soğan

100 gr tereyağı

1 su bardağı büyük kuru üzüm

1 su bardağı kabukları soyulmuş badem

1 su bardağı haşlanmış nohut


1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI



Tencereye etler ve tereyağı alınır kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir..kuru soğan 

yemeklik doğranır tenceredeki etlere katılır..bademler sıcak suda iki dakika kaynatılır ( kabukları   

rahat soyulması için ) tencereye ilave edilir soğan ve bademlerin rengi  sarara na kadar sotelenir.

haşlanmış nohut ve yıkanmış üzümlerde eklenerek karıştırılır. 2 su bardağı pirinci dilerseniz sıcak 

tuzlu suda yarım saat bekletip tencereye katın dilerseniz pirinci yıkayıp öylede pişirebilirsiniz..

üç su bardağı sıcak suyu,tuzu ve baharatları eklenerek kısık ateşte demlenerek pişirilir.




AFİYET OLSUN.

PÜF NOKTASI:


iyi bir pilavın sırrı nişastasını iyice çıkarmaktır.pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip bol suyla 


durularsanız pirinç nişastasını salacaktır...








26 Nisan 2013 Cuma

KREMALI ISIRGAN OTU ÇORBASI

Kremalı ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Kremalı ısırgan otu çorbası tarifi


Çorba konusunda çok seçici biriyim, ve herkesin  yaptığı çorbayı da  yiyemem yada içemem )Baharın gelmesiyle 
tabiat ana tüm cömertliğini sergilemişken bizlere  köylü pazarında yaşlı teyzelerin kendi elleriyle topladığı 
taptaze otları da almadan duramıyorum..Her biri ayrı bir yeşilin tonuna hakim,enfes kokulara,tadlara  sahip 
otları alıp solmasın hemen yapayım diye uça uça eve geliyorum:)) Eminim,ki sizlerde benim gibi bu çorbayı 
çok seveceksiniz...



Kremalı  ısırgan otu çorbası için gerekli malzemeler
  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 kutu krema
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı evde hazırlanmış et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kremalı ısırgan otu çorbası tarifi
Kremalı ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?

Isırgan otu yakıcı bir bitkidir bu yüzden ısırganı ayıklamadan önce ellerimize bir çift eldiven giyelim...ısırgan
otu ayıklanır bir güzel yıkadıktan sonra tencereye konur..kuru soğan ve patatesler soyulur yıkanır sonra ikiye
kesilir tencereye ilave edilir..bir su bardağı ev yapımı et suyu ve bir su bardağı normal su  konur ve tuz
eklenir..10 ila 15 dakika kadar pişirilir.piştikten sonra blender'den geçirilir ve bir kutu krema katılır kısık
ateşte 2 dakika fazla fokurdamadan (kremanın kesilmemesi için ) ocaktan alınır buram buram enfes
kokusuyla servis edilir :) 

AFİYET OLSUN








24 Nisan 2013 Çarşamba

BEYAZ MOZAİK PASTA

Merhaba dostlar,ben kuru yemiş le yapılan tatlılara pastalara pilavlara bayılıyorum eğer sizde öyleyseniz bu 
pasta tam sizlik...Uzun zaman önce yaptım bu pastayı ama blog için bekliyordu paylaşımım
sonunda yaz geldi pazar tezgahlarında yaz meyvelerinin hemen hemen hepsi çıktı buda demek ki meyveli
tariflere ağırlık verme zamanı ama ben şimdilik bu harika pastanın tarifini paylaşayım sizlerle :)))


 Beyaz mozaik pasta için gerekli malzemeler

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 kase kuru kayısı ( 10 dakika suda bekletilmiş )
  • 100 gr kuru üzüm
  • 150 gr antep fıstığı
  • 1 paket bebe bisküvisi ( dörde bölünmüş )
  • üzerine file antep fıstığı veya kiraz şekerlemesi




Beyaz mozaik pasta nasıl hazırlanır?
Beyaz mozaik pasta yapımı
  • Krem şanti yi  ve bir su bardağı soğuk sütü,mikserle 5-10 dakika çırpın buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
  • Daha sonra krem şantiyi buzdolabından alın  10 dakika kadar suda beklettiğiniz 1 kase kuru kayısıyı küçük doğrayın.kuru üzüm,antep fıstığı, ve dörde bölünmüş  bebe bisküvisini krem şantiye ilave edin.
  • düz bir zemin üzerine alüminyum folyo serin.hazırladığınız karışımı da folyonun üzerine yayın .folyoyu kenarlarından  tutarak,pasta üçgen prizma formu alacak şekilde sarın buzluğa koyup bir gece bekletin (bu bekleme sırasında 1_2 kez pastayı elinizle düzeltip şeklini iyice almasını sağlayın)
  • daha sonra dilimleyip üzerini mevsim meyveleri ve file antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.


AFİYET OLSUN

23 Nisan 2013 Salı

ÇIRTMA FASULYE

Bu yemeği sevmeyen yoktur sanırım.yörelere göre adı değişsede tadı asla değişmez..kurutulmuş taze fasulye 

yemeğini  kışın veya soğuk günlerde yemeği daha çok seviyorum,kuru soğan ve acı kırmızı pulbiberle bir 

güzel oluyorki deymeyin keyfime bir tabak dolusu yiyebilirim.RABBİME binlerce kez şükrediyorum verdiği 

nimetler için...



MALZEMELER:

 250 gr kurutulmuş taze fasulye

200 gr dana kuşbaşı

1 orta boy kuru soğan

1 diş sarmısak

1 yemek kaşığı biber veya domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

yarım çay bardağı pilavlık bulgur

tuz,pulbiber ve sıcak su





HAZIRLANIŞI:

fasulye bir güzel yıkanır tencereye konur üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek 15 dakika kadar haşlanıp

süzülür..tencereye tereyağı konup kuşbaşı doğranmış etler katılarak suyu çekene kadar pişirilir..yemeklik

doğranmış soğanlarda katılır beraber kavrulur.bir diş sarmısak doğranıp katılır ardından salçası tuzu biberi

kaynamış sıcak  su 2 su bardağı kadar, bulgur ve haşlanmış fasulyelerde eklenerek kısık ateşte 20 dakika

kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...









YER ELMASI CİPSLERİ VE ENFES DİP SOS

 Merhaba dostlar eminim ki aranızda benim gibi seyahat'lerde,gezmelerde,gittiğiniz kafeler de okuduğunuz dergi

veya mecmua'alarda beğendiğiniz tarifleri etrafa bakarak çaktırmadan hızlı hızlı koparanlar vardır :)) işte bu

güzel tarifte thy yollarının koltuk ceplerindeki dergilerden koparıldı :))


Yer elması cipsi için gerekli malzemeler 
  • 500 yarım kilo yer elması
  • 1 tutam deniz tuzu
  • kızartmak için ayçiçeğı yağı 

  • Dip sos için gerekli malzemeler
  • 200 gr labne peyniri
  • 200 gr yoğurt
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam taze dağ kekiği
  • 1 tutam taze biberiye



Yer elması cipsi nasıl yapılır?
yer elması cipsi tarifi


Dip sos için tüm taze otların yapraklarını ayıklayın ve doğrayın...sarımsak otlar labne ve yoğurdu çırparak
karıştırın ve bir kenarda bekletin..yer elmalarını sebze fırçasıyla yıkayıp topraklarından arındırana kadar 

 yıkayın..sonrasında çok ince bir şekilde mandolin kullanarak veya elde çok ince doğrayın, fritözde kızartın

kağıt havlu üzerine alıp kurulayın.tuz serpiştirip dip sos ile servis edin..

AFİYET OLSUN







BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme