Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

31 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı salam dilimi

Çikolatalı salam dilimi nasıl yapılır?
Çikolatalı salam dilimi tarifi
Çikolatalı salam dilimi

Merhaba sevgili arkadaşlar, bu akşam sizlerle uzun zaman önce yaptığım ancak üşendiğimden bir türlü tarifini yazamadığım çikolatalı salam dilimi tarifini paylaşmak istedim.Şipşak hazırlayacağınız dondurucuda uzun süre saklayabileceğiniz enfes bir lezzet.Haydi kağıt ve kalemlerinizi alıp bu güzel tarifi not edin :)


Çikolatalı salam dilimi için gerekli malzemeler

  • 2 paket bitter çikolata ( 120 gr )
  • 3 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 su bardağı kıyılmış antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağından biraz fazla süt

Çikolatalı salam dilimi nasıl yapılır?
Çikolatalı salam dilimi tarifi
Çikolatalı salam dilimi


  • Çikolata parçalanır tereyağı ile birlikte benmari usulü eritilir.(Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıkta pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir.Bu teknikte bir kap yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır.Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur.Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir veya eritilir. )


  • Eriyen çikolata içerisine süt,toz kakao ve bir portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır.Petibör bisküvi elde parçalanarak çikolata sos içerisine katılır,en son bir su bardağı kıyılmış antepfıstığı eklenir ve iyice karıştırılır.Çikolata harcını ilk önce yağlı kağıda döküp rulo şekli verilir.Ardından alüminyum folyoya sarılır ve istenildiği zaman çıkarılmak üzere derin dondurucuya kaldırılır.Servisten iki saat önce çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir..
                                                                 AFİYET OLSUN



28 Ekim 2013 Pazartesi

Kabaklı peynirli börek

Kabaklı peynirli  börek nasıl yapılır?
Kabaklı peynirli  börek tarifi
Kabaklı peynirli  börek

   Merhaba sevgili okuyucum,biz hanımlar her türlü sebzeyi ayıla bayıla yesekte maalesef eşe çocuğa yedirmek çok zor oluyor.Bu nefis kabaklı bol peynirli böreğe kimse hayır diyemeyecek ve kabak yediklerinin farkına bile varamayacaklar :)


Kabaklı peynirli börek için gerekli malzemeler

İç harcı için
  • 1 kg kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • üzeri için 1 yumurta ve çörek otu


Kabaklı peynirli börek nasıl yapılır?
Kabaklı peynirli börek tarifi
Kabaklı peynirli börek
  • Kuru soğan yemeklik doğranır yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte bir tavada sararana dek kavrulur.kabakların kabuğu soyulmadan rendenin kalın tarafı ile hızlıca rendelenir ve kavrulmakta olan soğanlara eklenir,ocağın altı harlı olursa kabak sulanmadan kavrulur,tuz ve biberleri ekleyerek 5 ila 7 dakika arası karıştırarak pişirilir,piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır.soğuyan iç harca lor peyniri katılarak karıştırılır ve iç harç hazırdır..
  • Hamur için derin bir kap alınır un elenir ve havuz şekli verilir,ortasına tuz, su ve yarım su bardağı sıvı yağ eklenerek ortadan başlayarak karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir.hamur iyi yoğrulursa çok daha güzel bir sonuç elde edilir,en az 15 dakika yoğurduktan sonra büyük bezeler yapıp fotoğraf 3 teki gibi bir tepsiye alınarak üzerine kalan yarım su bardağı sıvı yağı elle sürüp sıvazlanır ve en az bir saat dinlendirilir.Evde hazır yufka olmadığından bende sürekli yaptığım az malzeme ile kolay açılan çarşaf böreği tarifinde kullandığım hamuru hazırladım arzu edenler hazır yufka kullanabilirler.
  • Dinlenen bezeler temiz bir bez veya tepsiye alınarak elde fazla ince olmayacak şekilde açılır. ( hazır yufka kalınlığı kafidir ) önceden hazırlanmış kabak harcı uzunlamasına hamura dökülür ve hamuru ucundan tutup kıvırarak rulo şekli verilir ve istenilen uzunlukta kesilir.üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
                                                                     AFİYET OLSUN


21 Ekim 2013 Pazartesi

Mercimek köftesi

Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Mercimek köftesi tarifi
Mercimek köftesi


Mercimek köftesi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz ve taze nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sızma zeytinyağı
  •  Limon, nar ekşisi
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz  



Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Mercimek köftesi tarifi
Mercimek köftesi

1 su bardağı mercimek bol suda yıkanır.Üzerini geçecek kadar su doldurulur.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz kişniş eklenerek kısık ateşte pişirilir.Hafif suyunu çekmeye yakın köftelik bulgur ilave edilip karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılır ve 15 dk kadar dinlendirilir.1 çay bardağı bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı sos tavasında ısıtılır.1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur.Yağın altı kapatıldıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek karıştırılıp tenceredeki demlenen mercimeğe eklenir.Yeşillikler bol suda yıkanıp kurutulduktan sonra ince ince kıyılır.Soğuyan köfte harcına eklenip yoğurulur.Elle şekil verilip limon, nar ekşisi ve yeşilliklerle servis edilir.

AFİYET OLSUN.









19 Ekim 2013 Cumartesi

Et suyu

Et suyu nasıl yapılır?
Et suyu tarifi
Et suyu

Merhaba arkadaşlar güzel bir kurban bayramını daha geride bıraktık umarım herkes sevdikleriyle beraber istediği gibi bir bayram geçirmiştir.Mevlam herkesin hayrını ibadetini kabul etsin.Ben bu bayramı fırsat bilerek sizlerle et suyu tarifimi paylaşmak istedim.Hazır bulyon kullanmıyorum evde tavuk ve et suyumu hep kendim hazırlarım,bayramın çok öncesinde yaptığım et suyunun fotoğrafını çektim sizler için.Kurbandan geriye kalan kemikler atılmasın sizlerde benim gibi et suyu yapıp buzluğa atabilirsiniz.İstediğiniz zaman pilavlarınıza, çorbalarınıza kullabilirsiniz lezzetine doyamayacaksınız.


Et suyu için gerekli malzemeler

  • 2 kg dana orta kol kemiği
  • 2 adet havuç
  • 1 sap kereviz
  • 8 adet tane karabiber
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 dal taze kekik (veya kuru kekik arzuya göre)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz


Et suyu nasıl yapılır?
Et suyu tarifi
Et suyu

  Kasabımızdan rica edelim kemikleri ilikleri dışarı çıkacak şekilde temizlesin.Önce fırın 200 dereceye getirilip ısıtılır.1 tepsi üzerine kemikler koyulup fırında kahverengileşinceye kadar pişirilir.Tepside ki yağı atılıp kemikler bir tencereye koyulur.Üzerini geçecek kadar soğuk su dökülür.


Tencerenin içerisine yıkanmış doğranmış havuç, kereviz, maydanoz, soğan ve diğer baharatlar eklenir.Tencerenin altı yakılıp harlı ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşi kısılıp ağır ateşte en az 2 saat kaynatılır.Bu sürenin sonunda et suyu ince tel süzgeçte süzülüp soğutulduktan sonra gerektiği zaman kullanmak üzere buzdolabına kaldırılır.

  Et suyu buz kalıplarına dökülüp dondurulduktan sonra buzdolabı poşetlerinde rahatlıkla saklanabilir.Gerektiği zaman çıkarıp yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
         
                                                           AFİYET OLSUN


16 Ekim 2013 Çarşamba

Portakallı sultan tatlısı

Portakallı sultan tatlısı nasıl yapılır?
Portakallı sultan tatlısı tarifi
Sultan tatlısı


Merhaba sevgili okuyucum,arkadaşım,takipçim..Dünyanın dört bir yanında yaşayan bütün İslam aleminin ve bütün Müslüman kardeşlerimin bayramını tebrik ederim.Ben bayram tatlısı yapmakta biraz geciktim arefe günü balkon yıkarken belimi incittim ve bayramın birinci günü  hep yattım bugün çok şükür daha iyiyim kalkıp hemen işe giriştim pratik ve lezzetli bir tatlı yaptım.Bayram tatlısız olmaz öyle değilmi :) Tarif çok basit her zaman yaptığım şeker pare tarifime biraz haşhaş ve cevizle değişik bir şekil verdim hamurun içine de portakal kabuğu rendesi ekledim inanılmaz bir tat ve mis gibi koku sizi bekliyor kağıt ve kaleminizi alıp tarifi not edin derim.Sağlık ve afiyet diliyorum Rabbim hayırlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin nice bayramlara beraber erişmek dileği ile sevgilerimle..

Portakallı sultan tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 paket yumuşak tereyağı veya margarin ( 250 gr )
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın suyu ve kabuğu
  • 3 su bardağı dolusu un
Üzeri için
  • Ceviz
  • Siyah haşhaş tohumu

Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker  

Portakallı sultan tatlısı nasıl yapılır?
Portakallı sultan tatlısı tarifi
Sultan tatlısı

Tencereye su, şeker ve 1 adet portakalın suyu alınarak kıvam alana kadar orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır.

    Derin bir kap içerisinde bütün malzemeler birleştirilir.1 portakal kabuğunun rendesi hamura eklenir.Suyu sıkılır ve şerbeti için ayrılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlanır.Bir kaseye siyah haşhaş tohumu koyulur.Hamur parçalarının kenarları haşhaş tohumuna bulanır ve tepsiye dizilir.En üstlerine hafif bastırılarak yarım ceviz koyulur.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Önceden hazırlanmış olan ılık şerbet fırından çıkan tatlılara dökülür.25 dk kadar şerbet içerisinde bekleterek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.

AFİYET OLSUN..


14 Ekim 2013 Pazartesi

Kete

Kete nasıl yapılır?
Kete tarifi
Kete
 
    Merhaba, İslam aleminin ve Mü'minlerin bayram arefesi hayırlara vesile olur inşallah.Şu anda dünyanın dört bir yanında bulunan zulme ve baskıya uğramış olan bütün Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı eksik etmeyelim.Şu mübarek günün hayrına Yüce Mevla inşallah dualarımızı kabul eder..

    Bizde bu güzel günde kardeşimle boş durmadık memleketim Erzurum'un meşhur ketesini yaptık.Siz sevgili okurlarım içinde ketenin yapım aşaması fotoğraflarını çektim.İnanıyorum ki kete yapmak isteyenlere büyük kolaylık sağlayacaktır.Sevgilerimle :)


 Kete için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 400 gr tereyağı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yumurtanın beyazı (sarıları dışına sürülecek)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • Çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker


Kete nasıl yapılır?
Kete tarifi
Kete

Yarım kilo süt ılıtılır.Göz kararı un derin bir kap içerisine alınır ve havuz şekli verilir.Sırayla süt, maya, sıvı yağ, 2  yumurtanın akı, tuz ve toz şeker eklenir.Elle karıştırıp kenarlardan un alarak yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri örtülür 2 saat dinlendirilir.Dinlenen hamur koparılıp bezeler haline getirilir.Bezeler, un ve nişasta karışımıyla tek tek açılır.Sıvı yağ ve tereyağı birlikte eritilir.Yufkaların arasına yağ sürülerek 3 yufka üst üste konur.En üst katta yağlanır.1 bıçak yardımıyla kalın şeritler kesilir.Kesilen şeritler 6 numaralı fotoğrafta ki gibi ele dolanarak kuş yuvası şekli verilir.İçerisine şekerli ceviz harcı konarak kapatılır (şeker kullanmak tercih meselesi).Kete bezelerine parmaklarla bastırılarak şekil verilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek isteğe göre çörek otu veya susam serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.



NOT: İsteğe göre hamur malzemesi çoğaltılabilir ve kete adeti bezelerin büyüklük oranına göre değişir.

AFİYET OLSUN..


12 Ekim 2013 Cumartesi

Ali nazik

Ali nazik nasıl yapılır?
Ali nazik tarifi
Ali nazik


Ali nazik için gerekli malzemeler:

  • 3 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 300 gr az yağlı dana  kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Kırmızı biber, karabiber ve tuz    


Ali nazik nasıl yapılır?
Ali nazik tarifi
Patlıcanlar közlenir.Daha sonra kabukları soyularak çok küçük olacak şekilde kıyılır.2 diş sarımsak dövülür ve yoğurda eklenir.Tuzu da katılarak karıştırıldıktan sonra kıyılan patlıcanlara eklenir.Tereyağı bir tavada eritilir ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir.Soğanlar birkaç dakika sotelenir sonra kıyma ilave edilir.Soğalanla la birlikte suyu çekinceye kadar kavrulur.Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.Pişmekte olan kıyma harcına domatesler ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir.Tuz, karabiber ve kırmızı biberde eklenerek birkaç dakika pişirdikten sonra ocağın altı kapatılır.Servis edilecek tabağa patlıcan ezmesi konur üzerine kıyma harcı konur.Yıkanmış ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.

AFİYET OLSUN








BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme