Patlıcan Çorbası tarifi
Patlıcan çorbası
Merhaba sevgili dostlar, biliyorum arayı baya açtım farkındayım ama pc başına oturup zaman geçirmeyeli baya oldu.O kadar yazılmayı bekleyen tarif varki sırada zaman buldukça hepsini yazacağımı umuyorum :) Bu gün sizlerle nefis bir patlıcan çorbası tarifi paylaşacağım.Evde patlıcan sevmeyenler bile inanın patlıcan olduğunun farkına bile varamıyorlar. http://www.dalindankoptu.com/ 'un göndermiş olduğu birbirinden taze sebzeleri için çok teşekkür ediyorum.Finike'nin bereketli topraklarında tamamen organik olarak yetiştirilen doğal ürünleri isterseniz telefon veya internet siparişi ile ertesi gün evinize ulaşıyor.Yukarıda vermiş olduğum linkten ürünleri inceleye bilir ve sipariş verebilirsiniz.
Patlıcan Çorbası için gerekli malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı süt
- Muskat cevizi rendesi
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı
Patlıcan Çorbası nasıl yapılır?
Patlıcan Çorbası tarifi
- Kızartma tenceresine ayçiçeği konularak ısınması beklenir,bu arada patlıcanlar yıkanır ve kağıt havlu yardımıyla kurulanır.Kabuğunu soymadan,bütün hali ile kızan yağda önlü arkalı bir kaç dakika kızartılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan patlıcanların kabukları soyularak bir bıçak yardımı ile ince ince kıyılır.Ocağa çorba tenceresi konur altı biraz kısık bir şekilde ilk önce tereyağı eritilir,ardından 3 yemek kaşığı un konarak hafif sararana dek kavrulur.İnce ince kıyılan patlıcanlarda eklenerek karıştırılır ve et suyu yavaş yavaş ilave edilir.
- Topak topak olmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim.Süt ,tuz ve bir miktar karabiber katıldıktan sonra bir miktar muskat cevizi rendelenir.Çorba kaynamaya çıktığında ocağın altını iyice kısılır 5 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır.Servis yaparken tercihe göre biraz kırmızı pulbiber veya dövülmüş ceviz önerimdir..
AFİYET OLSUN