Kabak çiçeği dolması tarifi
Kabak çiçeği
Bu hafta köylü pazarında Kabak Çiçeği buldum bir sevindirik oldum ki sormayın.dergilerde
televizyon yemek proğram'ların da hep izler ama daha önce hiç yemediğim için tadını merak
ederdim.. yeni bir şey tadacak olmanın heyecanıyla mercedes'imi sürükleyerek ( pazar arabası )
evin yolunu tuttum :)) tarifini pek bildiğimden değil ama herkesin damak tadına göre bir
zeytinyağlı içi tarifi vardır.bende kendi damak tadıma uygun bir iç hazırladım ve yaptım..şunu da
belirtmeden geçmeyeyim tarife, kabak çiçeği'inde her hangi bir tat alamadım görüntüsü hoş,ve bir
misafir geldiğinde sadece değişiklik adına düşünebileceğim bir çeşit olarak yapabilirim.Kabak
Çiçeği deneyimim'den bu kadar :) şimdi tarife geçeyim..
Kabak çiçeği dolması için gereken malzemeler
- 30 adet kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 100 gr kuş üzüm
- yarım çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı yeni bahar
- yarım çay kaşığı tarçın
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam maydanoz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
Kabak çiçeği dolması tarifi
- Kabak Çiçeği akan su altında fazla zedelenmeden yıkanır.kuru soğan yemeklik doğranır yarım çay
- bardağı zeytinyağı'nın yarısı soğanla birlikte tavaya alınır soğanlar pembeleşinceye kadar
- kavrulur.pirinç yıkanıp süzülür kavrulan soğanlara eklenir,kuş üzümü daha önceden ılık suda
- bekletilip süzüldük ten sonra pirinçlere eklenir.baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır 1 su bardağı
- soğuk su ilave edilerek diri kalacak şekilde pişirilir..iç pilav soğuduktan sonra bir tutam maydanoz
- doğranır ve karıştırılıp çiçeklerin sap ve içlerindeki tohum kısmı koparılır ve bir çay kaşığı
- yardımıyla doldurulup yapraklarıyla kapatılır.bütün çiçekler dolduktan sonra kalan zeytinyağı ve 1
su bardağı su katılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN