Buhara pilavı tarifi
Buhara pilavı
Merhaba arkadaşlar,bugün yine damaklara şenlik renkli lezzet dolu bir pilav yaptım.Eminim sizlerde benim gibi çok severek yiyeceksiniz :) hadi buyurun tarife geçelim..
Buhara pilavı için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 2 orta boy havuç
- 100 gr şamfıstık
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Buhara pilavı nasıl yapılır?
Buhara pilavı tarifi
Buhara pilavı
- Pirinç sıcak tuzlu suda 10 dk ıslatılıp bekletilir (nişastasını bırakması için).Daha sonra kuş üzümü yıkanıp ılık suda 10 dk bekletilir ve süzülür.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır şam fıstığı kavrulur.Yıkanmış soyulmuş havuçlar küp küp doğranır, fıstıklara ilave edilir.Bir fiske tuz atıp kızarttıktan sonra kuş üzümleri de ilave edilip altı kapatılır.Pirinç süzülür ve yıkanır.Tereyağı tencereye alınır eridikten sonra pirinç katılır.Birkaç dakika pirinç kavrulur, suyu ve tuzu eklenir.Kısık ateşte yavaş yavaş demlenerek pişirilir.Pilav suyunu çekmeye yakın kızaran garnitür üzerine dökülüp tencerenin kapağı kapatılır.20 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
- NOT: Ben pirinç pilavına 1 tatlı kaşığı şeker koyuyorum.Hem pirinçte ki ham kokuyu alıyor hemde lezzet katıyor..
AFİYET OLSUN