Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

6 Temmuz 2013 Cumartesi

MANTARLI BÖREK

Merhaba hanımlar,bugün yine kendi damak tadıma uygun hazırladığım bana göre enfes bir Börekle sizlerleyim.Böreklerin yarısı yendi yarısıda Mübarek Ramazanda iftarlık için Dep Freeze girdi.Böreklerimi seramitok Fırın Tepsilerinde pişirdim,inceliklerinden dolayı o kadar çabuk pişiyorki inanamazsınız saatlerce açıp acaba piştimi diye bakmıyorum artık :) yıkamasına sıra gelince en kolayı suyun altında o inatçı yumurta lekelerini bile anında alıp götürüyor.eğer sizlerde bu cici ürünlerden almak istiyorsanız www.seramitokilelezzetler.com buradan ulaşabilirsiniz..



MALZEMELER
  • 3 adet hazır yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 200 gr istiridye mantarı
  • 250 gr iç bezelye
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber 
  • ( yoksa yarım y.k. biber salçası )
  • Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta
çörek otu

HAZIRLANIŞI
  • Kuru Soğan yemeklik doğranarak iki yemek kaşığı Yağ ile birlikte karamelize edilir,yeşil sivri Biberler yuvarlak doğranarak Soğan harcına ilave edilir.Mantarlar irice doğranarak Soğan harcına eklenir,fazla küçük doğranmasın ki Mantar erimesin hafif diri güzel olur.
  • çok az haşlanmış iç Bezelye,Tuz ve Biberler eklenerek orta ateşte Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
  • 3 adet Yufka üst üste konarak üçgen kesilir tıpkı Siğara Böreği gibi,1  Yufkadan 8 adet Börek çıkacak fazla küçük kesilmesi tercihim değildir.
  • Yufkaların kalın kısmına 1 yemek kaşığı Mantar harcı koyup kenarları içe toparlayarak sarılır uç kısımları hafif Suyla ıslatılarak kapatılır.
  • Tepsimiz seramitok olduğu için Yağlamıyoruz börekleri dizip Yumurta sarısı sürdükten sonra Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece Fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. dilekçim bu börekler tam benlik olmuş.iç malzeme bana çook uygun :)eline saglık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar ve sebze en sevdiğim :) saol hülişim :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Dilek Perşembe günü bir arkadaş gezmesindeydik. Bende orda kıymalısınız yedim. aldım mantarlıdan da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanada afiyet olsun nursevin hanımcım kıyma ban ağır geliyor sebze olsunda ne olursa olsun razıyım :)

      Sil
  3. harika görünüyor ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlarda afiyetle yiyin inşaallah
    tepsinide çok merak ettim çok iyiymiş özellikle yıkanması konusunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım,cım çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için :) bu seramik ürünler bir şahane ne diyim bizlere fazla yapacak bir şey bırakmıyor :) daha iyileri sizlerin olsun sevgiler..

      Sil
  4. Eline sağlık cnm her zaman'ki gibi maşallah görüntüsü bile yetiyor sormak istediğim istiridye mantarı kolay bulunnan bir mantarmıdır mantar çeşitlerini pek fazla bilmiyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanım merhaba,istiridye mantarı daha çok bahar aylarında oluyor ama ara sıra büyük zincir marketlerde de görüyorum..

      Sil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme