Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

3 Kasım 2013 Pazar

Fırında kuzu kol

Fırında kuzu kol nasıl yapılır?
Fırında kuzu kol tarifi
Kuzu kol

Merhaba, çok zaman kaybetmeden  Lokum gibi yumuşacık, Tandır Kebabı tadında evde kuzu kol yapmak isterseniz mutlaka tarifimi not alın derim.


Fırında kuzu kol için gerekli malzemeler
  • Bütün bir kuzu kol
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 7 adet tane karabiber
  • 2 tutam taze biberiye
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 7 adet tane yenibahar
  • 1 litre su

Fırında kuzu kol nasıl yapılır?
Fırında kuzu kol tarifi
Kuzu kol

  • Kuzunun kol kısmı biraz yağlı olur, fazla yağlar bir bıçak yardımıyla alınır.Çok az yağ bırakılır ki etin kurumasını önlesin.Deniz tuzu ve yarım yemek kaşığı domates salçası ovularak ete sürülür.Yanmaz yapışmaz geniş bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırılır ve kuzu kol arkalı önlü ikişer dakika kızartılır.Tencerenin içerisine etin üzerini geçecek kadar su konur ve tuzu, baharatları eklenir ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.Hafif haşlanan kuzu kol fırın tepsisine alınır kalan yarım yemek kaşığı domates salçası sürülür ve tepsinin içerisine bir kepçe etin suyundan dökülür.Fırın tepsisi önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyoya sarılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saate yakın pişirilir.

Bu nefis kuzu kolun yanına şehriyeli bulgur pilavı yaptım ilaveten 1 su bardağı haşlanmış nohut koydum, Pilavlar Kategori'sinden tarifine bakabilirsiniz..


                                                                       AFİYET OLSUN

12 yorum:

  1. slm dilek hnmcım bayıldım görüntü gelbeni ye diyor valla :) bir şaheser yaratmışsın yine harikasın et alır almaz yapmak istiyorum sevgiler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanım çok teşekkür ederim,et,le aram çok iyi olmamasına rağmen şapur şupur yedim valla :)))) Sevgilerimle..

      Sil
  2. çok iştah açıcı gözüküyor ekrana yapışıp kaldım ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  3. alüminyum folyoya sarmadan firina sürsek nasil olur?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Aliminyum folya kesinlikle kullanmayin, zira isi ile gaz salgiliyor

      Sil
    2. Evet haklısınız ama sanırım tarifimi dikkatli okumamışsınız.İlk önce yağlı kağıtla kapattım üzerini sonra folyo ile sardım...

      Sil
  4. Sevgili adsız,kurumadan pişmesi için etin üstü kapanması gerekir.Ziyaretiniz için teşekkür ederim..

    YanıtlayınSil
  5. fırın poşetinin içine koyup üstüne alüminyum folyo sardım. bu şekilde etin üstünün kurumasını önlüyorsunuz. folyodan dolayı pişirme süresini biraz uzatmanız yeterli olacaktır.

    YanıtlayınSil
  6. Migros tv sitesinden calinti tarif yayinliyorsunuz.

    YanıtlayınSil
  7. Adsız isminizi açıklayın da görüşelim benim çalıntı tariflere ihtiyacım yok!..Amacınız reklam yapmaksa başka yerde yapınız bloğumda değil..

    YanıtlayınSil
  8. Ama hakikaten migros tv dekinin aynisi kim kimden caldi orasini bilemem

    YanıtlayınSil
  9. Aradığımız anda bulabileceğimiz ve rahatlıkla uygulayabilecegimiz bir tarif olmuş Önemli olan da bu zaten.çok sağolun .
    Elinize sağlık

    YanıtlayınSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme