Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kelek turşusu

Kelek turşusu nasıl yapılır?
Kelek turşusu tarifi
Kelek turşusu

Merhaba arkadaşlar,geçtiğimiz haftalar da mardin'den misafirlerim vardı can dostum fatma eli boş gelmemiş mardin'in bu çok güzel keleklerinden getirmişti.ben yemeğe kıyamazken bu mis kokulu ham kavunları arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine turşu kurdum.Hava'nın sıcaklığı ile bir hafta da turşum hazır oldu. salata,kelek,acur gibi sebzeler lahana'dan çok önce ekşiyor bu nedenle fazla beklemeye gerek yok.hazır mevsimi iken pazarlara tezgahlara düşmüşken sizlerde alıp kelek turşunuzu kurun derim..


 Kelek turşusu için gerekli malzemeler
  • Kelek
  • su
  • salamura tuz
  • yarım demet maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 baş bütün sarımsak

Kelek turşusu nasıl yapılır?
Kelek turşusu tarifi

kelekler bol suda yıkanır baş ve alt sap kısımları bir bıçak yardımıyla temizlenir.turşu kurulacak olan kavanoz su doldurulur ve temiz derin bir kaba geri boşaltılır,bu su ölçüsüdür bu.suyun içine kalın salamura tuz ve yarım çay bardağı sirke konularak karıştırılır tuzun erimesi sağlanır.ne çok tuzlu olacak nede az tuzlu,ki turşu erimesin..sarımsak,lar ayıklanır turşu kurulacak kavanoza kelekler bir kaç yerinde bir bıçak darbesiyle delinerek doldurulur aralara sarımsak ve defne yaprağı konur.en üste yıkanmış yarım demet maydanoz tat verilmesi için konur ve tuzlu sirkeli su da kavanozun dolacağı şekilde doldurulur ve kavanozun ağzı sıkıca kapatılır...


AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. Ne kadar kelege yarim cay bardagi sirke bide kabimizin boyuda degistirir bu olcuyu yarin yapcam cevap bekliorm lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozge 5 kg'lık bir bidon 2 kg kelek alır ve bu ölçüye yarım çay bardağı sirke yeterlidir buna göre ölçünüzü ayarlayabilirsiniz..

      Sil
  2. Cok tesekkur ederm :)

    YanıtlaSil
  3. bende cok severım ama cesaret edemıyorum kendım yapmaya elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık. Tuz oranı nasıl peki yani 1 kiloya yarım çay bardağı sirke koyarsam tuzu ne kadar koymaliyiz

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık. Tuz oranı nasıl peki yani 1 kiloya yarım çay bardağı sirke koyarsam tuzu ne kadar koymaliyiz

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme