Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Salgam Dolması

Şalgam dolması nasıl yapılır?
Şalgam dolması tarifi
Şalgam dolması


Şalgam dolması için gereken malzemeler
  • 1 kg şalgam
  • yarım kg dana kıyma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1  büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Şalgam dolması nasıl yapılır?
Şalgam dolması tarifi
  • kuru soğan yemeklik doğranarak kıymaya katılır,bulgur yıkandıktan sonra baharatlarla birlikte kıyma harcına katıp birlikte yoğrulur.
  • şalgamlar yıkanır soyulur 2 şer santim dilimler kesilir,kıyma harcından cevizden büyük parçalar koparılarak  elle yatsı şekli verilir iki dilim şalgam arasına konur  ( fotoğrafa bakınız ) 
  • iki yemek kaşığı tereyağı eritilir ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • iki su bardağı su eklenir,yemeğin sosuna biraz tuz ve karabiber ekler bir kaç dakika kaynattıktan sonra şalgamlar dizilir böyle yemeğin sosu daha lezzetli oluyor.
  • orta ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir...

AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Hiç bilmem Şalgamı yeni görüyorum daha. N egarip değilmi . İnsna ne kadar yaşarsa yaşasın. İşde gördüğü kadar.. ellerien sağlık

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme