Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

22 Temmuz 2013 Pazartesi

TEPSİ ORUĞU

Tepsi oruğu nasıl yapılır?
Tepsi oruğu tarifi
Tepsi oruğu


Tepsi oruğu için gerekli malzemeler
  • 500 gr yağsız dana kıyma ( çift çekilmiş )
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
İçi için gerekli malzemeler
  • 500 gr orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Tepsi oruğu nasıl yapılır?
Tepsi oruğu tarifi
Tepsi oruğu
  • bulgur bir kaba alınarak iki su bardağı su eklenir ve yarım saat bekletilir.
  • yarım saat sonra suyu süzülerek başka bir kaba alınır,üzerine iki adet haşlanmış patates ve soyulan soğan rendelenir.
  • kıyma,tuz,kişniş,biber ve saçla eklenerek yoğrulur üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakılır..

iç malzemenin hazırlanışı
  • kuru soğanlar yemeklik doğranarak 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte karamelize edilir.
  • ardından kıyma katılarak suyu çekene kadar kavrulur,kavrulma işlemi tamamlanınca ocağın altı kapatılır.
  • bir su bardağı ceviz içi,tuz,kıyılmış maydanoz,yenibahar,karabiber,kırımızı acı biber eklenip karıştırılır..
  • bulgurlu karışımı ikiye bölüp fırın tepsisini yağladıktan sonra ( ben seramitok fırın tepsisi kulladım yağlamaya gerek duymadım ) ilk parçayı tepsinin altına elle bastırarak yayılır.
  • hazırlanan kıyma harcı tepsinin orta katına yayılır ve en üstte bulgurlu karışımın diğer yarısı yayılır.
  • son olarak yumurta fırçası yardımıyla kurumaması için biraz zeytinyağı sürülür ve küçük parçalar halinde tereyağı koparılır
  • üzerine konur.kesip dilimledikten sonra  soyulmuş antep fıstığıyla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir...
Not; ben ilk kez denediğim için hamuru biraz fazla tutmuşum ve hazırlarken hamuru ikiye  bölmeden göz kararıyla paylaştım alt hamur ince en süt kat biraz kalın oldu fotoğrafta da göründüğü gibi biraz kalın oldu ama tadından hiç bir şey kaybetmedi..sizleri hatalarımdan,yanlışlarımdan her zaman haberdar ederim ki sizlerde benim yaptığım hataya düşmeyin :)

AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. Eline sağlık değişik bir lezzet olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hanife feride çok teşekkür ederim.içli köfteyle uğraşamam diyenler için alternatif süper bir tarif...

      Sil
  2. sayfanizda
    bir özen bir mutfak aski kokusu aldim
    MasAllah
    askiniz daim olsun ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH ne verdiyse çok teşekkür ederim amin eksik olmayınız :)

      Sil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme