Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

19 Ocak 2014 Pazar

Ev Yapımı Çemen

Ev yapımı çemen nasıl yapılır?
Bayat ekmekten çemen yapımı
Çemen tarifi

    Merhaba sevgili okurum, hemen hemen herkesin evinde azda olsa biraz ekmek israfı oluyor.Ben çok fazla beyaz ekmek tüketmesem de evime gelen konuklar için ara sıra beyaz ekmek alıyorum, kalanları ise robottan geçirip buzdolabı poşetine koyup daha sonra köfte ve çemen yapımı için Deep Freeze'e kaldırıyorum.Bugün size vereceğim tarif çok lezzetli, ister kahvaltılarda isterseniz meze niyetine sofralarınızda keyifle yiyeceğiniz atıştırmalık bir çemen tarifi.Çok pratik olmasıyla birlikte uzun bir süre buzdolabınızda saklayabilirsiniz...

çemen

Çemen tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak 
ev yapımı çemen

Ev yapımı çemen nasıl yapılır?
Ev yapımı çemen tarifi

   Bayat ekmekler ister elde ufalanarak ister robotta çekilerek derin bir kap içerisine alınır.Kıyılmış ceviz içi, nane, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biber ve domates salçası, yoğurt, baharatlar ve tuz koyularak iyice karıştırılır.Kapalı bir kavanoza alınarak istenildiği zaman tüketilmek üzere buzdolabına kaldırılır.

ev yapımı çemen

İnce bir dilim baget ekmek üzerine sürülen çemen kıyılmış maydanoz ile servis edilir..


AFİYET OLSUN.

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık Dilek hanımcım diğer tarifleriniz gibi bu da enfes görünüyor eminim tadı da öyledir sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sevtap çok teşekkür ederim eksik olmayın.Sevgiler benden..

      Sil
  2. Merhaba

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler
    http://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar çok severim çemeni. Ah! çok ekmek yedirmese:((
    İştah açıcı bu lezzeti çok göz alıcı bir sunumla paylaşmışsınız. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sare hanım malesef ekmek yediriyor hemde öyle böyle değil :)) Sevgiler benden..

      Sil
  4. Çektiğiniz fotolara hayranım cep telefonundan mı çekiyorsunuz yoksa fotoğraf makinesi mi? Çok orjinal duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ceyda merhaba,cep telefonundan bu kalitede fotoğraf elde etmek imkansız.Profosyonel fotoğraf makinası kullanıyorum beğeniniz için çok teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil
  5. ellerine sağlık tatlım çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Fatmam çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çok nefis görünüyor...Ellerinize sağlık...;))

    YanıtlaSil
  7. Hülya Şahiner2 Nisan 2014 14:48

    Çok nefis görünüyor...yoğurt katıldığını bilmiyordum..hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık...;)

    YanıtlaSil
  8. Mhrb...
    çok güzel ve pratik tarifleriniz var...
    ÇEMEN tarifinde yukarda Yoğurt yazmiyor..
    Ama yapilişta Yoğurt yaziyor eğer öyleise ne kadar katicaz ...
    kafam karıştı.. :/
    Saygilar

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık Bakır tencerem.Sanki biraz da kimyon koymalı ne dersiniz? Ben de alanya konaklı mevkiinde yazlık sahibiyim yaz komşunuz yani

    YanıtlaSil
  10. bu nasıl çemen kimyonu nerde

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme