Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

7 Temmuz 2013 Pazar

KEŞKÜLÜ FUKARA

Ağızlara layık nefis bir Osmanlı Tatlısı Keşkülü Fukara.böyle 
Zengin bir Tatlının adını niye Fukara koymuşlar anlamış değilim doğrusu :)



MALZEMELER
  • 50 ğr kabuksuz Badem
  • 1 Kahve Fincanı Pirinç Unu
  • 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı toz Şeker
  • 2 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 çimdik Tuz


ÜZERİ İÇİN
  • Hindistan Cevizi,Badem,Ceviz,Antep Fıstığı

HAZIRLANIŞI
  • Bademler Sıcak Suda  3 dakika haşlanır,yumuşayan kabukları hemen soyulur.kesme tahtası üzerinde bir Bıçak yardımıyla Bademler çok ince kıyılır.
  • Süt Tencereye alınır bir çimdik Tuzla beraber ılınmaya bırakılır,bir Kahve Fincanı Pirinç Ununu ve bir Çorba Kaşığı Nişastayı çok az Sütle açıp topaksız hale getirilir.bir Su Bardağı toz Şekeri ve ince çekilmiş Bademleri Tenceredeki Süte ilave edip karıştırılır.kaynayan Süte ezilmiş Pirinç Unu ve Nişasta karışımını sicim gibi akıtarak karıştırmaya devam edilir.
  • Süt koyulaşmaya başladığında Hindistan Cevizini ilave edip göz göz olana kadar karıştırıp ağır ateşte pişirilir.Keşkülü Ocaktan aldıktan sonra Kaselere pay edilir,Hindistan Cevizi ile süsleyip Soğuk servis edilir.

AFİYET OLSUN


19 yorum:

  1. Bayılırım..Sizinkide nefis olmuş.Ellerinize sağlık..Servis kaplarınıza bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursen hanım çok teşekkür ederim,gittiğim yerlerden topluyorum kap kaşık :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Bloğunuzu çok beğeniyorum.Bu güzel çalışmalarınızın devamını diler bana da beklerim:)) limonnagaci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili elif çok teşekkür ederim.tabiki gelirim :)

      Sil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık bayıldımmmm....Bana da bekliyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.....
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim paylaşımlrınızı aldığım zaman tık tık yapıyorum merak etmeyin :)

      Sil
  5. dilekcim eger bu fukara tatlsı ise zenginin tatlısı nasıl olurdu:)eline saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla hünerlim onu bende düşünemiyorum işte :)))

      Sil
  6. canım hayırlı akşamlar nasılsın.
    eline sağlık çok severim eline ve o güzel yüreğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık.
    Ne zamandır keşkül yapmak istiyordum.
    Tam iftar sofralarına uygun hafif tatlılar her zaman tercihim.
    Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lezzetli sanatlar mutlaka deneyin bu tarifi harika ötesi bir şey vallahi :) sevgiler...

      Sil
  8. MAŞALLAH SÜBHANALLAH:))ELLERİNE SAĞLIK...PEK ALBENİLİ OLMUŞ...RAMAZANINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutluluklar sokağı,çok teşekkür ederim eksik olmayasın :)ramazanı- şerifi tüm islam alemine barış huzur getirsin inşALLAH..

      Sil
  9. Kaselerini yesinler senin :))

    YanıtlaSil
  10. osmanlı muttfağından muhteşem bir tat ismi fukara ama tadı çok zengin insanı mest ediyor ellerin dert görmesin inş.

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme