Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

11 Temmuz 2013 Perşembe

AYRAN AŞI ÇORBASI

Yoğurtlu Çorba
Ayran Çorbası

Merhaba arkadaşlar, bu gün MONETA ile tanıştım sizlerde bu teknoloji harikasıyla tanışın istedim. Şıklığıyla göz kamaştırıyor kullanışıyla da büyük bir rahatlık. Bulaşık makinasına girebiliyor elde ise su görmesi yetiyor Yağdan lekeden eser kalmıyor. Çoğu zaman dua ettiğim kişiler vardır kim olduğunu
bilmesem bile :) mesela çamaşır suyunu icat edene, çamaşır makinasını ve şuan aklıma gelmeyen bir çok şey için dua ederim iyi ki düşünmüşler icat etmişler diye :)) biz hanımların
olmazsa olmazları öyle değil mi? :) MONETA içinde bu gün aynı şeyi söyledim ne akıllı insanlar var nasılda düşünmüşler analarımız tencerelerini saatlerce ovarlar dı biz yeni nesil çok
şanslıyız dedim durdum kendi kendime. Kendim sevmediğim beğenmediğim şeyi başkasına önerip vebal altına girmem bilen bilir beni şimdilik diyeceğim bu kadar nasıl olsa MONETA'yla

daha çok lezzetlerde buluşacağız, şimdilik biraz http://monetamagaza.com/Anasayfa hakkında bilgi edinelim ve benim şifa kaynağı ayran çorbası tarifime geçelim..Monetaya bu birbirinden cici ürünleri için çok teşekkür ediyorum



Ayran Çorbası İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 1 Çorba kasesi haşlanmış Buğday ( yarma )
  • 1 Çorba kasesi Yoğurt
  • 150 gr Dana Kıyma
  • 1 orta boy kuru Soğan
  • Tuz, karabiber
  • 2 Yemek kaşığı Un
  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 tutam aş otu ( kişniş )



Ayran Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Çorbası Nasıl Yapılır ?
  • Haşlanmış buğday tencereye alınır, yoğurda biraz Su ve 2 Yemek Kaşığı Un eklenir ayran kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır, içinde topak Un kalmasın.
  • Ayran tencerede ki buğdayın üzerine dökülür kısık ateşte ara sıra karıştırılır, 
  • bu arada Kıymaya biraz Tuz ve Karabiber dökülür elle Fındık büyüklüğünde Toplar yapılır, köftelere biraz Un serpilir yapışmaması için Köfteler pişmekte olan çorbanın içine atılır birlikte pişmeye bırakılır.
  • Soğan incecik doğranır 2 Yemek kaşığı Tereyağıyla birlikte karamelize edilir.  Aş otu çorba ya eklenir, kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika pişirilip ocağın altı kapatılır. üzerine Soğan harcı döküp sıcak servis edilir.
  • NOT ;Çorba sıcakken Tuz katılmaz bu Çorbanın kesilmesine neden olur. ikram sırasında Tuz katılır karıştırdıktan sonra servis edilir.





MONETA,yı tanıyalım
Değerli arkadaşlar;

Moneta iç kaplamalar gerçekten doğal bir elementtir. LGA FDA ve Tubitak tarafından yüzlerce sağlık testine tabi tutulmuş ve hepsinden belgeli olumlu sağlık belgesine sahip DÜNYADAKİ TEK doğal kaplamadır. Moneta’nın kullandığı kaplama, tıpta da vücut içi ve diş dolgusunda kullanılır, çünkü zirkonyum vücudumuzun reddetmediği doğal bir elementtir. Moneta patentli teknolojisi ile bu çok değerli mineral zerreciği 1 mikron 'dan (saç kılından 150 misli küçüktür)bir strech film gibi 30 cm e kadar esneterek önceden hava ile teması anoksidasyon işlemi ile kesilmiş 99.9 saf etial alüminyum disk üzerine kaplayarak ürünlerini elde ediyor. Zaten yapışmazlıkta bu pürüzsüzlükle elde ediliyor. Yani herhangi bir kimyasal ek madde kullanmadan. Bu nedenle zaten sektörün en büyük sorunu olan çizilme,darbe nedeniyle hasar alma ve bulaşık makinaların da yıpranma gibi durumlar nedeniyle oluşabilecek hasarlara rağmen ''sağlığınıza zarar gelemeden kullanabilirsiniz'' diye özellikle belirtiyoruz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..

16 yorum:

  1. hayırlı olsun moneta ürünlerin canım.artık mis gibi lezzetler pişirip sunarsın bizlere.eline saglık çorba nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Cicilerini güle güle kullan canım, çorban enfes görünüyor ellerine sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siyahkuğu çok teşekkür ederim eksik olmayın :)

      Sil
  3. Dilkciğim fazlası ile layıf olduğun ürünleri güle güle kullan. Hayırlı olsun. ÇORBAN MÜTHİŞ GÜZEL. Ellerine sağlık. Yazında çok ayrıntılı olmuş. Ama sanırım bir de şu ayarları yapmak gerek. bended eöylemi bilemiyorum. Monetayı tıklayınca senin bloğdan çıkıyorum yeni pencere açılmalı oysa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin,hanımcım güzel iltifatların için çok teşekkürler güzel bakan güzel görürmüş..bende sorun yok baktım moneta için ayrı bir link açılıyor..

      Sil
  4. Güle güle kullanın tencerelerinizi,lezzetli yemekler pişirin içlerinde..Bende kullanıyorum bu tencereleri,süper kolaylık..Çorbanız süper,afiyetler olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık dilek hanımcım...çorban nefis görünüyor fotolarında süper birde moneta tencerelerin olunca tamam olmuş iyi akşmlar sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. SLM Dilek hnm tencerelerin çok güzel tarifinde aynı şekilde güle güle sağlıkla kullan sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Canım,hepsi de çok hoş,çok güzeller ,sen şimdi bu cicilerle ne hoş yemekler yapar,fotoğraflar ve kendine hayran bırakırsın :))
    Hayırlı geceler,hayırlı Ramazanlar olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Tencereler de güzel çorba da.
    Ellerine sağlık, daha nice ferah sofralarda pişirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. dilekcim çorban nefis biliyorum çünki daha önce senin ellerinden yemiştim.tencerelerin çok güzel güle güle kullan.başarıların daim olsun arkadaşım.
    RAHİME

    YanıtlaSil
  11. bU DEFA Moneta paylaşmış bende yine gelmişim. Afiyetle.

    YanıtlaSil
  12. S.A :)Monetaları görünce içim gitti,tatil dönüşü bende kavuşacağım monetalarıma inş.Zaten dünyada ilk seramik üreticisi monetaydı sanırım,güle güle kullanın:)Bu arada bloğunuz harika,en kısa zamanda tariflerinizi denemeye başlayacağım.

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme