Kıymalı pişi tarifi
Kıymalı pişi
Kıymalı pişi için gerekli malzemeler
Hamuru için:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Yarım paket yaş maya
İç harcı için:
500 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı
Kıymalı pişi nasıl yapılır?
Kıymalı pişi tarifi
Kıymalı pişi
Un, tuz derin bir kap içerisine alınır.Havuz şekli verilerek ortası açılır.Yavaş yavaş su ilave edilerek maya suyun içerisinde eritilir.Ortadan başlayarak kenarlara doğru yoğurulur.En az 1 saat dinlendirilir, hamurun mayalanması beklenir.Diğer taraftan kuru soğan yemeklik doğranır 1 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir.Pembeleşen soğanlara 500 gr dana kıyma eklenir ve kavrulur.Et suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve tuzu, biberleri eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır.Fotoğrafta görüldüğü gibi elle hafif açılıp içine 1 yemek kaşığı kıyma harcı koyularak hamur sıkıca kapatılır.Kızgın yağda istenilen renk elde edilene kadar kızartılır..
AFİYET OLSUN
Çok iştah açıcı ve nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.her zamanki gibi görsel muhteşemmmm..
YanıtlaSilarzu hanım çok teşekkür ederim eksik olmayın :)
SilHarika görünüyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTuba,cım teşekkür ederim :)
Silnefis ötesi birşey ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAycan hanım çok teşekkür ediyorum :)
SilHay maşAllah hamarat hatun iş başında:)
YanıtlaSilKırk sene düşünsem,bizim pişiyi kıymalı yapmak aklıma gelmezdi.
Yine harika gözüküyor,ellerine sağlık canım:)
Zelişim yaş farkı diyelim biz buna canım :)teşekkür ediyorum öperim..
Silboş pişiyi hiç sevmem ama kıymalıya hayır demem :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSil