Kestaneli pilav tarifi
Kestaneli pilav
Merhaba arkadaşlar,sofraların baş tacı olmazsa olmazı pilavı sevmeyen yoktur herhalde.özellikle kalabalık davet sofralarınızı süsleyecek kestaneli pilav tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle,deneyip yiyenlere şimdiden afiyet şifa olsun :)
Kestaneli pilav için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Yarım kg közlenmiş veya haşlanmış kestane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Kestaneli pilav nasıl yapılır?
Kestaneli pilav tarifi
Kestaneli pilav
Pirinç tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletilir, nişastası çıkartılır.Süzülüp tekrar yıkanıp nişastası akıtılır.2 yemek kaşığı tereyağı pilav tenceresine alınır,eritilir.Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınır, bir miktar tuz ekerek birkaç dakika kavrulur.3 su bardağı su veya et suyu ilave edildikten sonra pişmiş kestaneler de pilav tenceresine eklenerek kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir ve 15 ile 20 dakika demlenmeye bırakılır.Servis edilmeden önce yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz pilava eklenir ve servis edilir...
AFİYET OLSUN
Bu nasıl bir güzellik,nasıl bir nefasettir böyle !
YanıtlaSilAklım kaldı yine :)
Hangi tarifini denicem bilmem ki ben böyle ;))
saol zelişim hangisini canın daha çok çekiyorsa ondan başla :) öperim
SilHarika bir görüntü
YanıtlaSilİştah açıcı
Bütün fotoğraflarınız gerçekten çok başarılı.
Emeğinize sağlık
sevgili ays çok teşekkür ederim eksik olmayın.
SilNefis görünüyor,bayıldım..ellerinize sağlık..Fotoğraflar süper.
YanıtlaSilsevgili nursen aksoy çok teşekkür ederim :)
Silhakikaten harika olmuş...ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil