Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

22 Eylül 2013 Pazar

Güveçte etli kuru fasulye

Kuru fasulye nasıl yapılır?
Kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye


Kuru fasulye için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3 adet çarliston sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Kuru fasulye nasıl yapılır?
Kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye

3 bardak kuru fasulye 1 gece önceden ıslatılır.Ertesi gün pişirilmeden birkaç saat önce bir taşım daha kaynatılarak sarı suyu alınır.Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir.Kuşbaşı etler katılarak kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan kavrulan etlere eklenir, ardından sarımsak ve doğranmış çarliston biber de ilave edilir.Biber ve soğan da kavrulduktan sonra domates ve biber salçası katılır.3 su bardağı fasulye eklenir, biraz karıştırıldıktan sonra fasulyenin üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Kısık ateşte yarım saat piştikten sonra toprak bir güveç kabın içerisine alınarak fırında 1 saat kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN..






3 yorum:

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme