Kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye
Kuru fasulye için gerekli malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 adet çarliston sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuru fasulye nasıl yapılır?
Kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye
3 bardak kuru fasulye 1 gece önceden ıslatılır.Ertesi gün pişirilmeden birkaç saat önce bir taşım daha kaynatılarak sarı suyu alınır.Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir.Kuşbaşı etler katılarak kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan kavrulan etlere eklenir, ardından sarımsak ve doğranmış çarliston biber de ilave edilir.Biber ve soğan da kavrulduktan sonra domates ve biber salçası katılır.3 su bardağı fasulye eklenir, biraz karıştırıldıktan sonra fasulyenin üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Kısık ateşte yarım saat piştikten sonra toprak bir güveç kabın içerisine alınarak fırında 1 saat kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..
sunumlarınıza bayıldım...
YanıtlaSilEmel hanım çok teşekkür ederim eksik olmayınız :)
Silfırına verirken kapağı kapatılıyormu
YanıtlaSil