Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

11 Mayıs 2013 Cumartesi

KADAYIF DOLMASI


Bir Erzurumlu olarak yaşadığı yerde taze kadayıf bulamayıp sadece Erzurum a gidince kadayıf 

dolması yemek inanılmaz bir haz :) ee tabi yapmışken de sizler için fotoğraf çekip kadayıf 

dolmasının tarifini vermek istedim :))




MALZEMELER:


Yarım kilo taze kadayıf

250 gr ceviz içi

5 yumurta

yarım çay bardağı süt

ŞERBETİ İÇİN:

3/5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

bir kaç damla limon suyu


KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI






HAZIRLANIŞI:

Bir fotoğraf bin sözcükten daha iyidir düşüncesiyle sizler için fotoğrafladım ama kısaca 

anlatayım..kadayıftan bir tutam koparıp ister tezgah üstünde ister elimizde  içine bir tatlı kaşığı 

dövülmüş ceviz içi koyup yanlarından içe doğru toplayarak kadayıfı sarıyoruz..kadayıfı 

kızartacağımız kadarını kullanacağımız için fotoğrafta iki yumurta görüyorsunuz.ben yarım kilo 

ölçüsü 5 yumurta yazıyorum.yumurtanın içine iki yemek kaşığı süt katıp çatal yardımıyla 

yumurtayı iyice çırpıyoruz.kadayıf sarmalarını bu bulamaca batırıp elimizle etrafını silerek orta 

ateşte kızdırılmış ayçiçek yağına atıp altın rengini alana kadar kızartıyoruz..


ŞERBET:
Daha önceden hazırlamış olduğumuz soğumuş şerbete kadayıfları sıcak sıcak atıp bir kaç dakika 

şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..



11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görüntüsü var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim uyar hanım :)

      Sil
  2. Canim ellerin dert gormesin bize geldigin bir gun onune yarim kilo kadayifi koyup sardiracagim ona gore :)

    YanıtlaSil
  3. hanımlar çok teşekkür ederim :) ranacım 2 kilo bile sararım sen iste yeter :)))

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık tadını bılırım ama hıc denemedım

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNİZE SAĞLIK ... İZLEMEKTEYİM SİZİ

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bana ağır geldiği için yapamıyorum bu tatlıyı seninkiler güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande hanım fırında kızartabilirsiniz hafif olmasını istiyorsanız :)

      Sil
  7. Kadayıfı çok severim ama dolmasını hiç denemedim elinize sağlık...Bloğununuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hanife,tabi gelirim :)

      Sil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme