Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

30 Mayıs 2013 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
Kabak çiçeği dolması tarifi
Kabak çiçeği


Bu hafta köylü pazarında Kabak Çiçeği buldum bir sevindirik oldum ki sormayın.dergilerde 
televizyon yemek proğram'ların da hep izler ama daha önce hiç  yemediğim için tadını merak 
ederdim.. yeni bir şey tadacak olmanın heyecanıyla mercedes'imi sürükleyerek ( pazar arabası ) 
evin yolunu tuttum :)) tarifini pek bildiğimden değil ama herkesin damak tadına göre bir 
zeytinyağlı içi tarifi vardır.bende kendi damak tadıma uygun bir iç hazırladım ve yaptım..şunu da 
belirtmeden geçmeyeyim tarife, kabak çiçeği'inde her hangi bir tat alamadım görüntüsü  hoş,ve bir 
misafir geldiğinde sadece değişiklik adına düşünebileceğim bir çeşit olarak yapabilirim.Kabak 
Çiçeği deneyimim'den bu kadar :) şimdi tarife geçeyim..





Kabak çiçeği dolması için gereken malzemeler
  • 30 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr kuş üzüm
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı yeni bahar
  • yarım çay kaşığı tarçın
  •  yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam maydanoz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su




Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
Kabak çiçeği dolması tarifi

  • Kabak Çiçeği akan su altında fazla zedelenmeden yıkanır.kuru soğan yemeklik doğranır yarım çay
  • bardağı zeytinyağı'nın yarısı soğanla birlikte tavaya alınır soğanlar pembeleşinceye kadar
  • kavrulur.pirinç yıkanıp süzülür  kavrulan soğanlara eklenir,kuş üzümü daha önceden ılık suda 
  • bekletilip süzüldük ten sonra pirinçlere eklenir.baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır 1 su bardağı 
  • soğuk su ilave edilerek diri kalacak şekilde pişirilir..iç pilav soğuduktan sonra bir tutam maydanoz
  • doğranır ve karıştırılıp çiçeklerin sap ve içlerindeki tohum kısmı koparılır ve bir çay kaşığı 
  • yardımıyla doldurulup yapraklarıyla kapatılır.bütün çiçekler dolduktan sonra kalan zeytinyağı ve 1
 su bardağı su  katılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN





28 yorum:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık. Bayılırım kabak çiçeği dolmasına. Bu sene yapamadım daha ama inşallh önmüzdeki günlerde...:)
    Benim bloğuma da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selda hanım eksik olmayınız ziyaretiniz için fırsat buldukça dolaşıyorum birbirinden güzel blogları ama bazen zamanım yeterli olmuyor anlayışınıza sığınıyorum..

      Sil
  2. ellerine sağlık canım ne büyük emek.. süper görünüyor

    ben bu dolmadan hiç tatmadım.. umarım bir gün tadarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek hanımcım inşlh sizede nasip olur pişirmek.emek hepimizin çok büyük biliyorsunuz,iyi şeyler çıkarmak istiyorsak sabırla çalışacagız :) sevgilerimle

      Sil
  3. Elinize bloğunuz çok hoşuma gitti bana da beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgen hanım ziyaretiniz için teşekkür ederim.fırsat buldukça ve beğendiğim kadarıyla bloglara ugramaya çalışıyorum ;)

      Sil
  4. bende senin gibiyim canım merak ettiğim bir dolma tarifi zaten buralarda hiç görmedim kabak çiçeği satanı eğer bulursam bende sizin gibi denemek amaçlı muhakkak alırım
    resimleriniz muhteşem çıkıyor çok canlı elimi uzatsam alacak gibiyim
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım bu güzel yorum için çok teşekkür ederim :) inşallah bir gün sizede pişirmek nasip olur ;)

      Sil
  5. Ellertien sağlık. Malzem elistesi çok zengin ve lezzetli olduğu kesin.

    YanıtlaSil
  6. canım harika olmuş neden tadını alamadınki ben yedim ama hiç kendim yapmadım ellerine sağlık kuzucum afiyet bal şeker olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ranacım teşekkür ederim,çiçekte bir tad yoktuki alayım çiçek işte :) leylak valanta olsa belki ;)

      Sil
  7. Canım harika görünüyor,ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok severim
    ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
    hayırlı kandiller dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımutfak hande çok teşekkür ediyorum çok incesin :) bir kaç gündür giremedim bloğa geç gördüm yorumunu özür diliyorum.sevgilerimi gönderiyorum çok çok :)

      Sil
  9. hiç kabak çiçeği dolması yemedim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu harika çok teşekkür ederim,kısmet inşlh bir gün tadarsınız tadmasanızda bir şey kaybetmezsiniz :)

      Sil
  10. Olsa da gerçekten yesek.tadını bile bilmem.daha doğrusu şeklini bile.ama çoook merak ediyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili özgür tatlar merhaba,bende uzun yıllar hep merak ettim nasıldır tadı kokusu ve bir gün anzısın karşıma çıktı pazarda :) yemeyenler üzülmesin tadı kokusu yok sadece görüntüsü şirin o kadar :) sevgiler gönderiyorum...

      Sil
  11. Dilekcim merhabalar ,
    Pazardan tazecik kabak çiçeklerini alınca nefis dolmalar yapmışsın; ellerine sağlık.
    Blogunu yeni keşfettim ben de beklerim, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili lezzetli sanatlar merhaba,tabiki seve seve gelirim :)

      Sil
  12. Profesyonelce olmasa da pekçoğunu hiç denemememiş olsam da:) yıllardır değişik yemeklere karşı çok ilgim vardır.Araştırırım,okurum ve tadabildiklerimi,yapabildiklerimi de yapmaya,tatmaya çalışırım.Kabak çiçeği dolmasını da bu araştırmalarım sonucu epey zaman önce keşfetmiştim fakat çevremde satılmadığı ve yapılmadığı için hiç tadamamıştım.Fakat hep merak ettiğim,denemek istediğim bir yemekti.Ege bölgesinde çok yapıldığını,Rum ve Ermeni mezeleri içerisinde yer aldığını okumuştum.Salı günü köylülerin de geldiği bir pazarda kabak çiçeklerini görünce gerçekten sevinip heyecanlandım:)Fırsat ayağıma geldi diye düşünüp hemen 25-30 tanelik bir demet aldım.Satan köylü kadın zeytinyağlı yerine kıymalı önerdi ve kendisinin nasıl yaptığını anlattı.Eve geldiğimde internetten de bir araştırayım dedim.Sizin sitenize de o zaman rastladım.Siz pek beğenmemişsiniz ve bir tadı yok diye yazmışsınız ama ben tam tersini düşünüyorum.Aksine keskin bir aromalı lezzeti var.Yemek seçen,her yemeği yemeyen kızım bile beğendi ve o aromayı naneye benzetti,ben ise reyhana:)Gerçi iç malzemeye taze nane ve maydanoz da kullandım ben.İlk anda acaba hissettiğimiz bu lezzet naneden mi kaynaklandı diye düşündüm ama ben etli veya zeytinyağlı tüm dolma harcına hem nane hem de maydanoz kullanırım her zaman.Öyle olsaydı bugüne kadar da olmalıydı.Kısacası biz kabak çiçeği dolmasını denedik ve gayet de beğendik:)Fakat bir sonraki sefere zeytinyağlı olarak denemek istiyorum.Sizin de dediğiniz gibi görüntü olarak da çok estetik bence de ve misafirlere de yapılabilecek ve onları şaşırtabilecek bir yemek olarak görüyorum:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili nedi34 geçte olsa sizinde kabak çiçeğiyle haşır neşir olduğunuza sevindim :) ben bekli kabak çiçeğin'de beklentimi yüksek tuttum,her yaptığım tarifte hislerimi düşüncelerimi mutlaka yazmaya çalışırım iyi veya kötü. dediğim gibi tesirli bir tat alamadım ama yedim tabiki :)her çeşit etli dolmalarıma hiç bir yeşillik türü girmez bende etin hakkı tuz ve biberdir diye düşünüyorum ara sıra kuru reyhan katarım ve pekte severim.zeytinyağlılara da sadece maydanoz ve nane koyarım.yani demem o ki tamamen damak tadı meselesi,amma konuştum değilmi ? :) sevgilerimi gönderiyorum..

      Sil
  13. Siteniz çok güzel , kutlarım ... Emeğinize sağlık ... Bazı blogların her yaptığından haber almak için mail adresimizi veriyoruz ... Her yapılandan haberimiz oluyor acaba siz de böyle bir şey yapabilir misiniz ? Sizden haber almak isteriz ... Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  14. bir tadı olmasa küçüçük çiçekleri doldurmaya uğraşmazki insan.çiçek dolması yapabilmek için bahçeme kabak ekdim.elerine sağlık. EFRU

    YanıtlaSil
  15. Ege'de profesyonel ellerden bayılarak yediğim kabak çiçeği dolmasını taaaa Kanada'da tesadüfen sizin tarifinizle denedim :) aldığım ufak bir ipucu da paylaşmak isterim bu arada... çiçekleri buzlu suda bekletmek gerekiyormuş... benim yaptıklarım daha önce yediklerime lezzet olarak benzemedi... baharatı az geldi maalesef... yine de buralarda bulup da denemiş olmak bile büyük heyecan :) Bu arada blog için tebrikler, benim gibi uzakta olup da anında bir bilene ulaşamayanlar için harika bir şans :)

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme