Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

3 Mayıs 2013 Cuma

BAHARATLI KURABİYE

Baharatlı kurabiye nasıl yapılır?
Baharatlı kurabiye tarifi

Herkese merhaba ,efendim kendim yemediğim ve denemediğim hiç bir şeyi sizinle paylaşmam.Bu 
baharatlı enfes kurabiye denendi onaylandı, on numara beş yıldız :))) Sevgili arkadaşım ayşe 
alkan bir kase lezze  in sahibesi  geçtiğimiz  gün gerçekleştirdiğimiz antalyalı bloğger'ler
bahar etkinliğimize bu enfes kurabiyesi,şahane bir çilekli yaş pasta ve turşusuyla geldi..Pikniğimiz 
çok güzel geçti yenildi içildi,çevremizdeki insanlara ikramlar edildi tabi kalanlarda çöpe 
gitmedi..Herkes eline bir tabak alıp evdeki eşine,çocuğuna  birer tane  tat dırmak için tabaklara  
hepsi birbirinden leziz mamalar doldurduk..Eşimde bu kurabiyenin tadına bakmış oldu ve daha 
yokmu diyince dileğin kocasına bu kurabiyeyi yapmak farz oldu :)


Baharatlı kurabiye için gerekli malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya luna yağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker ( arzuya göre biraz artırılabilir )
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un



Baharatlı kurabiye nasıl yapılır?
Baharatlı kurabiye tarifi

bir kaba un hariç bütün malzemeler koyulur karıştırılır.un yavaş yavaş elenerek karışıma eklenir ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur dört beze yapılır,her bir bezeyi ince uzun şerit yapılır ve üzerine hafif elle bastırılır ve bıçakla verevine kesilir.
hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN



8 yorum:

  1. canım ellerine sağlık abimede afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Bunlar tam pastane usulü gibi :) Seviyorum böyle kurabiyeleri, hele ki açken ne yeniyorrrr :)

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  3. Kuzum benim seninkinin tadıda harika olmuş şifa olsun yiyenlere:)))
    Eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. Benim bir sorum olacak..kek ve kurabiyelerde margarin yerine sıvı yağ kullanmak istiyorum..bu mumkun mu?.yemek yapma konusunda acemiyim..bu tarifte,200 gr margarin,1 su bardagi sivi yag yazmissiniz..margarin kullanmak istemiyorum, sivi yag oranini nasil ayarlamaliyim..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba sevgili adsız yorumunuzu geç fark ettim kusuruma bakmayın..Tereyağı kullanabilirsiniz margarin yerine sadece sıvı yağ ile hiç yapmadım nasıl olur bilemeyeceğim ama en azından yarı yarıya yapın derim kurabiyenin gevrek olması açısından...

    YanıtlaSil
  6. Çok acı oldu acıyı severim ama fazla geldi 1 kaşık da yetermiş. Çörek otu da fazla. 2. yapışımda daha iyi olur sanırım biber ve çörekotunu azaltınca. Teşekkürler
    Nermin

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme