Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

30 Haziran 2013 Pazar

KIYMALI POĞAÇA

Merhaba hanımlar,Mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor,ben harıl harıl Börek Poğaça pişirip şimdiden Dondurucuya atıyorum sahurda çıkarıp afiyetle yenmesi için.eminim çoğu evde hazırlıklar başlamıştır.sizlerde benim gibi bu sıcaklarda Kahvaltıdan yanaysanız bu Poğaça tarifimi not edin lütfen.Bu tarif benim Katmer Poğaça tarifim ama ben bu sefer açıp Yağlama dan direk 

Kıymalı poğaça yaptım,hepinizi muhabbetle selamlarım.


29 Haziran 2013 Cumartesi

SARMISAKLI KÖFTE



 ( KİTEL FUM )

Mübarek Ramazan-ı şerif ayı yaklaşıyor biz hanımlar şimdiden

 neler pişiririz diye düşünmeye başladık bile.İşte size Ramazan 

ayı içinde yapabileceğiniz hem sağlıklı hemde lezzetli bir yemek 

tarifi..Sizler bu yemeği yaparken biraz daha yağlı Et kullanın 

ben hazırlıksız,dım bu yemeği yapmaya karar verdiğimde 

dondurucum da yağsız Kuşbaşı Et vardı ve biraz küçük 

doğranmıştı.Biraz büyük ve yağlı parçalarda hem damağa 

hemde göze daha çok hitap edeceğini düşünüyorum.yapacak 

yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum..









MALZEMELER:

1 Su bardağı ince bulgur

1 çay bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr kuzu veya dana kuşbaşı

yeteri kadar tuz su

2 diş sarmısak






 HAZIRLANIŞI:

Bulğur Tencereye alınarak üzerine sıcak su verilir Kısır gibi 

demlenmeye bırakılır.demlendikten sonra  Tuz ve 3 Yemek 

kaşığı Un ilave edilerek yoğrulur.düz bir zeminde Merdane 

yardımıyla  yarım cm kalınlığında açılır,bir Çay Bardağı ağız 

kısmıyla yuvarlaklar kesip çıkarılır.bol kaynar suda haşlanıp 

servis edileceği kaba çıkarılır.diğer taraftan Et bir Tencereye 

konur üzerini geçecek kadar Su ilave edilir Et yumuşayıncaya 

kadar pişirilir.Tuzu ayarlanır pişen Etler suyuyla beraber 

Bulgur Köftesinin üzerine alınır,üzerine dövülmüş Sarmısak 

ilave edip Kırmızı Pulbiber gezdirdikten sonra sıcak servis edilir

AFİYET OLSUN..



SOĞUK YAZ ÇORBASI


Soğuk yaz çorbası nasıl yapılır?
Soğuk yaz çorbası tarifi  

Merhaba, havaların iyiden iyide Sıcaklığını hissettirdiği şu günlerde bizim evde Sıcak şeyler 
yenmeme ye başlandı.Acıkınca Buzdolabını açıp soğuk Meyve,Çorba,içecek ne varsa ona hücum 
ediyoruz..Bu gün sizinle çok severek tükettiğimiz soğuk yaz Çorbası tarifini vermek 
istiyorum,yapıp doldurun bir koca Tencere çarşı pazar dönüşü,denizden dönüşü kurt gibi acıkınca 
doldurun hemen bir kase hem serinletici hemde doyurucu Afiyetle yiyin efendim :)





Soğuk yaz çorbası tarifi için gerekli malzemeler

  • Yarım kğ süzme yoğurt
  • 2 su bardağı haşlanmış buğday ( yarma )
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • arzuya göre bir diş sarmısak
  • tuz, nane ,su



Soğuk yaz çorbası nasıl yapılır?
Soğuk yaz çorbası tarifi


süzme yoğurt,su,tuz bir kaba alınarak ayran 
kıvamında açılır.ayranın içerisine haşlanmış 
buğday,mısır,nane,zeytinyağı katılarak 
karıştırılır.buzdolabında muhafaza ederek soğuk servis
 yapılır..


AFİYET OLSUN



26 Haziran 2013 Çarşamba

VANİLYALI KURABİYE

SPRİNKLES COOKİES

VANİLYALI KURABİYE

ŞEKERLİ PASTA SÜSLÜ KURABİYE

BEYAZ ÇİKOLATALI KURABİYE






MALZEMELER:

200 gr oda sıcaklığında Tereyağı

1 Yumurta

1 su bardağı toz Şeker

2 su bardağı Un

1 paket Vanilya

1 paket Şekerli pasta süsü

1 paket beyaz Çikolata





HAZIRLANIŞI:

200 Tereyağı Şeker,1 Yumurta elde mıncıklanarak yoğrulur.Un ve 

Vanilya eklenerek tekrar yoğrulur,bir paket Şekerli Pasta süsü katılarak fazla sıkmadan 

karıştırılır.temiz bir zemin üzerinde hafif 

Un serperek bir Merdane yardımıyla hamur 1 santim kalınlığında açılarak istenen Kurabiye 

kalıbıyla şekil verilir.önceden ısıtılmış 170 derece 

Fırında ortalama 13 dakika pişirilir.fırından çıkarken yumuşak gözükebilir Kurabiyeler soğuyunca 

sertleşme gerçekleşiyor..Bir paket beyaz Çikolatayı benmari usulü eritip Kurabiyelerin yarısını 

Çikolataya banıp yağlı kağıt üzerine alınır üzerine Şekerli süslemelerden serpiştirip Çikolatalar 

donduktan sonra servis edilir..

AFİYET OLSUN...





24 Haziran 2013 Pazartesi

FİRİK PİLAVI



Yanık tadı is kokusu severler bu pilav tamda sizler için :) koklaya koklaya yedim  harika bir tat. 

yanına ister ayran isterseniz benim gibi güzel bir komposto yapın afiyetle yiyin.hemen tarife geçiyorum...







MALZEMELER



1 su bardağı firik bulguru

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı haşlanmış nohut

300 gr kuzu kuşbaşı

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı acı pulbiber

1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

1 çay kaşığı karabiber ve tuz







HAZIRLANIŞI



Kuşbaşı etler tencereye alınır kapağı kapatılır.orta 

ateşte etler suyunu çekene kadar pişmeye 

bırakılır.kuru soğan yemeklik doğranır tencereye ilave

 edilir,soğanlar pembeleşince salçası baharatı 

tuzu ilave edilir ardından yıkanmış bulgurlar eklenir,et 

suyu ve normal su katılır.firik pilavı normal 

bulgur pilavından sulu olurmuş.yani cıvık ben 

fotoğrafı 

çekene kadar pilavın cıvık hali gitti tabi  En 

son haşlanmış nohut eklenir tencereye ve ağzı 

kapatılır.kısık ateşte pilav pişinceye kadar 

demlenmeye bırakılır...   AFİYET OLSUN.






21 Haziran 2013 Cuma

SÖKE UN,LA EV YAPIMI TRABZON EKMEĞİ



Merhaba arkadaşlar,sizlerle daha önce Söke un la yaptığım ev yapımı ekmeklerin tarifini 

paylaşmıştım,fırsat buldukça paylaşmaya devam edeceğim sağlıklı beslenme adına..Söke Trabzon 

ekmeği,de denendi ve çok severek tükettik.fakat daha öncede bahsettiğim gibi ambalaj üzerindeki 

su ölçüleri fazla geliyor,Söke Trabzon ekmeği üzerinde 2 su bardağı ölçü verilmiş ama ben 1 su 

bardağı su kullandım ve tam geldi. bilginize fazla su katmayın hamurunuz cıvık olur sonra yayım 

yayım yayılır :))))

AFİYET OLSUN














BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme