Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

5 Mayıs 2019 Pazar

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
ŞEKERPARE TARİFİ
ŞEKERPARE



Şekerpare için gerekli malzemeler:

200 gr Tereyağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı irmik
2 Yumurta ( sarısının biri dışı için )
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un


Şerbeti için:
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu




Şekerpare nasıl yapılır?
Şekerpare tarifi


       Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler yoğrulur ve oval  şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bir çatal yardımıyla çizik atılır ( ben unuttum ) şekli daha güzel oluyor. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri istediğiniz rengi alana kadar pişirilir.Pişen şekerpare'lerin üzerine ılık şerbet dökülür,kapalı ama halen sıcak olan fırının içerisine tepsiyi konur ve bir on dakika bekletilir ( sıcak fırın hem şerbeti daha güzel çektiriyor hemde daha kıyır kıyır olmasını sağlıyor )


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme