Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

5 Mayıs 2019 Pazar

GÜLLAÇ

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
KLASİK GÜLLAÇ TARİFİ



     Merhaba sevgili dostlar ramazan denince aklımıza tatlı olarak ilk  güllaç gelir öyle değilmi? ama ben yazımı ve fotoğrafımı çok önceden hazırlayıp taslağa kaydedip yayınlamayı unutmuşum :) neyse ki herkesin bildiği,kendince uyarladığı bir tarif benimde bloğumda'da bulunsun..
Selamlar sevgiler herkese :)





Güllaç için gerekli malzemeler:


1 Paket güllaç yaprağı
3 Litre süt
Arzuya göre toz şeker
Kiraz şekerlemesi
File badem
Antep fıstığı
Nar taneleri



Klasik güllaç tarifi

        3 Litre süt ve isteğe bağlı miktarda şeker kaynatılır.Süt ılık  hale geldikten sonra tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buz dolabına kaldırıp bir kaç saat bekledikten sonra üzerine arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz..Gül suyu severler gül suyunu ihmal etmesinler ben sevmediğim için koymuyorum...


AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme