Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

5 Mayıs 2019 Pazar

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR?
ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI



        Merhaba sevgili okurlarım hep derim sebzeleri meyveleri mevsiminde tüketmeyi severim.Hastane kapılarını daha az aşındırmak istiyorsak mevsimine göre beslenmeye dikkat edelim.
Geçen günlerde Alanya'nın güzel ilçesi Gazipaşa'ya gezmeye gittim arkadaşlarla enginar tarlasını görünce dayanamadık hemen daldık kendi ellerimizle enginarları mızı topladık inanılmaz keyif vericiydi... Enginarları temizlemek pek keyifli olmadı tabi:) şimdi işin ikinci keyif veren kısmı mutfağa geçelim ve bakalım ben tarifi nasıl uygulamışım..Herkese kucak dolusu sevgiler :)



Zeytinyağlı enginar dolması için gerekli malzemeler

1 Adet kuru soğan
5 Adet enginar
1 Su bardağı bezelye
1 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy havuç
1 Adet limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
1/5 Su bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı


Zeytinyağlı enginar dolması nasıl yapılır?
Zeytinyağlı enginar dolması tarifi


Soğan yemeklik doğranır havuç ve patatesi soyup minik küpler halinde doğranarak hazır edilir.
tencereye zeytinyağı ve soğanı alınır üzerine tuz ilave edip soğanlar hafif saydamla-şana kadar kavrulur. Soğanların üzerine havuçlar eklenerek bir iki dakika sotelenir.Son olarak patates ve bezelyeler eklenir ve biraz daha sotelenir..Enginarları isterseniz sotelenen sebzelerin üzerine kapatabilir isterseniz tencerenin içine yerleştirebilirsiniz.Limon suyu,tuz ve su eklenir tencerenin ağzı kapatılarak ortalama hafif ateşte  yarım saat pişirilir.zeytinyağlı enginarı ister ılık olarak ister soğuk olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirilerek dere otu ile servis edilir.


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme