Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

28 Ekim 2013 Pazartesi

Kabaklı peynirli börek

Kabaklı peynirli  börek nasıl yapılır?
Kabaklı peynirli  börek tarifi
Kabaklı peynirli  börek

   Merhaba sevgili okuyucum,biz hanımlar her türlü sebzeyi ayıla bayıla yesekte maalesef eşe çocuğa yedirmek çok zor oluyor.Bu nefis kabaklı bol peynirli böreğe kimse hayır diyemeyecek ve kabak yediklerinin farkına bile varamayacaklar :)


Kabaklı peynirli börek için gerekli malzemeler

İç harcı için
  • 1 kg kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • üzeri için 1 yumurta ve çörek otu


Kabaklı peynirli börek nasıl yapılır?
Kabaklı peynirli börek tarifi
Kabaklı peynirli börek
  • Kuru soğan yemeklik doğranır yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte bir tavada sararana dek kavrulur.kabakların kabuğu soyulmadan rendenin kalın tarafı ile hızlıca rendelenir ve kavrulmakta olan soğanlara eklenir,ocağın altı harlı olursa kabak sulanmadan kavrulur,tuz ve biberleri ekleyerek 5 ila 7 dakika arası karıştırarak pişirilir,piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır.soğuyan iç harca lor peyniri katılarak karıştırılır ve iç harç hazırdır..
  • Hamur için derin bir kap alınır un elenir ve havuz şekli verilir,ortasına tuz, su ve yarım su bardağı sıvı yağ eklenerek ortadan başlayarak karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir.hamur iyi yoğrulursa çok daha güzel bir sonuç elde edilir,en az 15 dakika yoğurduktan sonra büyük bezeler yapıp fotoğraf 3 teki gibi bir tepsiye alınarak üzerine kalan yarım su bardağı sıvı yağı elle sürüp sıvazlanır ve en az bir saat dinlendirilir.Evde hazır yufka olmadığından bende sürekli yaptığım az malzeme ile kolay açılan çarşaf böreği tarifinde kullandığım hamuru hazırladım arzu edenler hazır yufka kullanabilirler.
  • Dinlenen bezeler temiz bir bez veya tepsiye alınarak elde fazla ince olmayacak şekilde açılır. ( hazır yufka kalınlığı kafidir ) önceden hazırlanmış kabak harcı uzunlamasına hamura dökülür ve hamuru ucundan tutup kıvırarak rulo şekli verilir ve istenilen uzunlukta kesilir.üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
                                                                     AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. Eline sağlık Dilek hanımcım harika bir börek olmuş..Ben senin bloğun takipçisiyim banada beklerim sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme