Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

28 Nisan 2013 Pazar

ETLİ LAHANA SARMASI

Bütün dostlara selam olsun..lahana sarmasını sevmeyen yoktur herhalde? kimi lahana'nın kokusu'ndan 

hoşlanmasa da çocukluğumda bizimde evde sobanın üstünde lahana sarması pişerken ben sobanın arkasına 


geçer sobanın ısısının verdiği  bir rehavet le kedi gibi mayışır o enfes kokuyu içime çekerek biran önce 


pişssede yesek diye beklerdim :)  çocukluğum'dan kalan güzel bir anıdır bende...Bazen nasıl başlasam  tarife 


diye  düşünüyor insan ama en güzeli sanırım insanın içinden ne geliyorsa onu yazması :)) ee hadi tarife geçelim...










MALZEMELER




1/5 kğ beyaz lahana yaprakları




500 gr dana kıyma




500 gr kemikli et




1 kahve fincanı kırık bulgur




1 kahve fincanı kırık pirinç




2 adet orta boy soğan




1 diş sarmısak




tuz,karabiber,kırmızıbiber 




1 yemek kaşığı biber salçası




1 yemek kaşığı domates salçası




2 yemek kaşığı tereyağı









HAZIRLANIŞI





Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda bir kaç dakika 

haşlayalım.tencereye tereyağını alıp 

eritelim,salçayı da 


ilave edip bir kaç dakika çevirelim ki salçanın kokusu 

çıksın aksi halde ham bir koku oluyor yemekte.yarım 

su 

bardağı su ilave edip tuzunu da verelim. salça sos 

kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım..




kuru soğanları yemeklik doğrayıp kıymaya ilave 

edelim.tuzunu biberini,reyhanını yıkayıp süzdüğümüz 

pirinç ve 

bulguru hep birlikte yoğurup harcımızı hazır 

edelim.lahana yapraklarından ister avuç içinizle 

isterseniz bir tepsi 

üstünde biraz kıyma harcı koyduktan sonra yanlarını 

içe doğru katlayarak sarıyoruz.lahana yaprakları sert  

ve 


kırılgan oluyor bu nedenle küçük olsun diye 

uğraşmıyorum pişince zaten lahana 

küçülüyor.malzemenin hepsi 

bitince tencerenin dibine kemikli et döşüyoruz 

sardığımız sarmaları tencereye dizip salça sosunu da 

üstüne 

döküyoruz, ağırlık yapması için üzerine ya bir tabak 

yada benim gibi kapatma taşı kullanabilir. kısık ateşte 

40 

dakika kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.









4 yorum:

  1. Çok hoş, babaannem aklıma geldi, o yapardı rahmetli, nefis olurdu...Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. o et ne lezzet verir sarmaya enfes... ellerinize sağlık Dilek hanım...

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme