Kremalı ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Kremalı ısırgan otu çorbası tarifi
Çorba konusunda çok seçici biriyim, ve herkesin yaptığı çorbayı da yiyemem yada içemem )Baharın gelmesiyle
tabiat ana tüm cömertliğini sergilemişken bizlere köylü pazarında yaşlı teyzelerin kendi elleriyle topladığı
taptaze otları da almadan duramıyorum..Her biri ayrı bir yeşilin tonuna hakim,enfes kokulara,tadlara sahip
otları alıp solmasın hemen yapayım diye uça uça eve geliyorum:)) Eminim,ki sizlerde benim gibi bu çorbayı
çok seveceksiniz...
Kremalı ısırgan otu çorbası için gerekli malzemeler
- 1 demet ısırgan otu
- 1 kutu krema
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı evde hazırlanmış et suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Kremalı ısırgan otu çorbası tarifi
Kremalı ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Kremalı ısırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Isırgan otu yakıcı bir bitkidir bu yüzden ısırganı ayıklamadan önce ellerimize bir çift eldiven giyelim...ısırgan
otu ayıklanır bir güzel yıkadıktan sonra tencereye konur..kuru soğan ve patatesler soyulur yıkanır sonra ikiye
kesilir tencereye ilave edilir..bir su bardağı ev yapımı et suyu ve bir su bardağı normal su konur ve tuz
eklenir..10 ila 15 dakika kadar pişirilir.piştikten sonra blender'den geçirilir ve bir kutu krema katılır kısık
ateşte 2 dakika fazla fokurdamadan (kremanın kesilmemesi için ) ocaktan alınır buram buram enfes
kokusuyla servis edilir :)
AFİYET OLSUN
yorum kutusunu bir kase lezzet olarak açıyor üyeliği Ayşe alkan olarak yaptı bunu bi düzelttir eline sağlık kuzum nefis çok şifalı:)))
YanıtlaSilGüzel blog !!! Kolay gelsin
YanıtlaSilellerine sağlık. canım. Yine çok güzel olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık canım ben daha önce denemedim ama eminim güzeldir tadı
YanıtlaSil