Bu yemeği sevmeyen yoktur sanırım.yörelere göre adı değişsede tadı asla değişmez..kurutulmuş taze fasulye
yemeğini kışın veya soğuk günlerde yemeği daha çok seviyorum,kuru soğan ve acı kırmızı pulbiberle bir
güzel oluyorki deymeyin keyfime bir tabak dolusu yiyebilirim.RABBİME binlerce kez şükrediyorum verdiği
nimetler için...
MALZEMELER:
250 gr kurutulmuş taze fasulye
200 gr dana kuşbaşı
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı pilavlık bulgur
tuz,pulbiber ve sıcak su
HAZIRLANIŞI:
fasulye bir güzel yıkanır tencereye konur üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek 15 dakika kadar haşlanıp
süzülür..tencereye tereyağı konup kuşbaşı doğranmış etler katılarak suyu çekene kadar pişirilir..yemeklik
doğranmış soğanlarda katılır beraber kavrulur.bir diş sarmısak doğranıp katılır ardından salçası tuzu biberi
kaynamış sıcak su 2 su bardağı kadar, bulgur ve haşlanmış fasulyelerde eklenerek kısık ateşte 20 dakika
kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...
ellerine sağlık tatlım yokmu bir tabak daha :D tabak derken hem tabaktan hemde çırtma fasulyeden bahsediyom :D
YanıtlaSil:)) Rnanacım fasulye bitti fotoğraf yeni değil yeni fırsat bulabildim paylaşmaya dedim ya tembelliğim üzerimde hep geziyorum..tabak olmamı gittiğim yerlerden topluyorum babam adımı eskici koydu :)))
YanıtlaSilBUNDAN İSTERİM Kİİ BENN....;)
YanıtlaSilYAYIMLAR BAŞLAMIŞ,HİÇ HABER VERMİYORSUNN..
AŞKOLSUUNNN...;)
Kekiğim istediğin yemek olsun :) evet başladı takibe al beni, ben utarım gelin sayfama diyemem alışın benim bu hallerime.onurlu ve gururlu bir blog,cuyum :)))
YanıtlaSilDilek hn.diyebilirim ki sevmediğim tek Erzurum lezzetidir..Ama sizin fasulyenin görseli harika görünüyor...Ellerinize sağlık....
YanıtlaSil