Merhaba bu gün sizinle değişik bir tarif paylaşmak istiyorum..Herkesin yöresine has sevdiği
özlediği bir şeyler muhakkak vardır.İşte benimde özlediğim tatlardan biriside dut
çullamasıydı,erzurum a gittiğimde mutlaka güzel kuru dut bulur yapar afiyetle yerim.Kahvaltıda
ikindi çaylarında yenebilecek güzel hafif tatlı bir kahvaltılıkdır...
GEREKLİ MALZEMELER:
150 gram kurutulmuş dut
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Kuru dut yıkandıktan sonra sıcak suda 10 dakika kadar yumuşaması için bekletilir.yumaşama
gerçekleşince dutların suyu süzülür, 2 yemek kaşığı tereyağıyla 5 dakika kadar kavrulur.üzerine 2
yumurta kırılır yumurtalar pişince ocaktan alınır.AFİYET OLSUN..
Merhaba Dilek Hanım,
YanıtlaSilBlogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum,çok değişik bir tarifle kaşılandım Dut Çullamasını ilk defa duydum denemek isterim.Paylaşım için teşekkürler canım.Selamlar.
Selamüm Aleyküm bloğunuzu gezdim.Yeni açmiışsınız benim gibi.Ancak sizi çok başarılı buldum.Elinize yüreğinize sağlık.Takipteyim.Beklerim.
YanıtlaSilBloğunuz hayırlara vesile olur inşallah..
YanıtlaSilsevgiler
Arkadaşlar hoş sefalar getirdiniz.güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum eksik olmayın :)))
YanıtlaSildilekçim biz bu dutu atıştırmalık yeriz.degişik bir tarif olmuş.deneyecegim.eline saglık.
YanıtlaSilANAAAAAAAAAA Biraz önce Malatya Pazarından dut
YanıtlaSilalmışdım.Mutlaka deneyeceğim .Çin yemeği gibi
bende erzurumluyum ama bunu hiç tatmadım :)
YanıtlaSilBahar hanım dut çullamasını erzurumda bilmeyen yoktur :) bir erzurumlu olarak en azından tadına bakın derim :))
YanıtlaSilCafeportakal gibi bende bir Erzurum lu olarak hiç tadına bakamadım ama Dilek Hn.bilirsiniz bizim oralarda aynı yöntemle pestil çullaması yapılır.Bu hafta sonu memleketdeydim, akşamın ssat 9 unda canım istesi canım annem hemen kalkıp yaptı anacığımında sizin de ellerinize sağlık....
YanıtlaSil