Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

13 Aralık 2013 Cuma

Pekmezli un helvası

Pekmezli un helvası nasıl yapılır?
Pekmezli un helvası tarifi
Pekmezli un helvası

        Merhaba sevgili dostlar, herkesin çocukluğundan kalma damağında lezzetini hiç unutmadığı bir tat mutlaka vardır.Benimde çocukluğumdan kalma, rahmetli babaannemin yaptığı pekmezli un helvasının tadını hiç unutamam. Yıllardır bu kadar sevmeme rağmen şimdiye kadar neden yapmamışım bilmiyorum ama mutfağımda bu tarif artık sıklıkla yer alacak. Babaannemi sevgi ve rahmetle anıyorum ve pekmezli un helvasının tarifine geçiyorum.

pekmezli un helvası

Pekmezli un helvası için gerekli malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı dut veya üzüm pekmezi
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
pekmezli un helvası

Pekmezli un helvası nasıl yapılır?
Pekmezli un helvası tarifi
Pekmezli un helvası

      Tavaya tereyağı ve ayçiçek yağı alınarak eritilir. Elenmiş 2.5 su bardağı un eklenerek sürekli karıştırılarak kavrulur.Unun rengi hafif sararınca kıyılmış (dövülmüş) ceviz içi katılarak unla beraber iyice kavrulur. Unun rengi toprak rengini alınca ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Kavrulan helva ılınınca 1 su bardağı pekmez helvanın içine dökülerek karıştırılır. İstenilen şekil verilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

pekmezli un helvası

AFİYET OLSUN..

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Hep yapmak istediğim bir tarif. Ama denenmiş ehil elden çıkmış bir tarifim yoktu. En kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili pınar güveniniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Sunum tarif harika ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suna hanım çok teşekkür ederim,sizler olmazsanız yaptıklarımızın bir anlamı olmayacaktı.Sevgilerimle..

      Sil
  3. Eline saglik dilegim annem çocukken bize çok yapardi o zamanlar şeker yag almak için sıraya girilirdi şeker yerine pekmez kullanilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecim çok sağol eksik olma.En güzel en sağlıklı tarifi yapmışlar bence :)

      Sil
  4. Suan gozlerim doldu.babaannemi hatirladim cok severdim onu babam dedemden sonra tek kala oydu oda gidince hepten eksik kaldigimi hissederim zaman zaman.en guzel bazlama kuru ekmeklerden tatli bide eti dovup dolma yapardi o yasiyla hemde . Ama helva hic yapmadi :(

    YanıtlaSil
  5. Mavi Babaannen nur içinde yatsın.Bende çok özlem duyuyorum, büyüklerimizi anmaktan nasihatlerini uygulamaktan başka bir şey gelmiyor elden,giden gidiyor.Hepimiz bir gün sırayla göçüp gidicez bu fani dünyadan.Bizde kalıcı şeyler yapıp ilerde adımızı andıralım inşALLAH.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Selamlar Rahmetli annanemin her geldiğinde yaptırır severek yerdik nur larda uyusun inşallah Rabbim bütün geçmislerimize Rahmet ıhsan etsin inşallah âmâ sanki annanemi hiç ölmeyecek gibi nasıl yaptığına bakıp öğrenmesinden bu tarifi tesadüf en buldum tam da aradığım tarif buydu bu gün yaptım çok güzel oldu emeğine yüreğine sağlık huzurlu mutlu günler sevgiyle kalın selamlar

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme