Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

24 Haziran 2013 Pazartesi

FİRİK PİLAVI



Yanık tadı is kokusu severler bu pilav tamda sizler için :) koklaya koklaya yedim  harika bir tat. 

yanına ister ayran isterseniz benim gibi güzel bir komposto yapın afiyetle yiyin.hemen tarife geçiyorum...







MALZEMELER



1 su bardağı firik bulguru

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı haşlanmış nohut

300 gr kuzu kuşbaşı

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı acı pulbiber

1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

1 çay kaşığı karabiber ve tuz







HAZIRLANIŞI



Kuşbaşı etler tencereye alınır kapağı kapatılır.orta 

ateşte etler suyunu çekene kadar pişmeye 

bırakılır.kuru soğan yemeklik doğranır tencereye ilave

 edilir,soğanlar pembeleşince salçası baharatı 

tuzu ilave edilir ardından yıkanmış bulgurlar eklenir,et 

suyu ve normal su katılır.firik pilavı normal 

bulgur pilavından sulu olurmuş.yani cıvık ben 

fotoğrafı 

çekene kadar pilavın cıvık hali gitti tabi  En 

son haşlanmış nohut eklenir tencereye ve ağzı 

kapatılır.kısık ateşte pilav pişinceye kadar 

demlenmeye bırakılır...   AFİYET OLSUN.






6 yorum:

  1. Ben çık severim,ellerine sağlık..Sunumunada bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursen hanım çok teşekkür ediyorum,bende müptelası oldum sık sık yapıyorum :)

      Sil
  2. harika görünüyor ellerine sağlık alttaki kekede bittim:)

    YanıtlaSil
  3. "Yemede yanında yat"olmuş bu güzellik:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melihacım yedim göbişimi ovuşturdum vallaha :))

      Sil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme