Yanık tadı is kokusu severler bu pilav tamda sizler için :) koklaya koklaya yedim harika bir tat.
yanına ister ayran isterseniz benim gibi güzel bir komposto yapın afiyetle yiyin.hemen tarife geçiyorum...
MALZEMELER
1 su bardağı firik bulguru
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
300 gr kuzu kuşbaşı
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etler tencereye alınır kapağı kapatılır.orta
ateşte etler suyunu çekene kadar pişmeye
bırakılır.kuru soğan yemeklik doğranır tencereye ilave
edilir,soğanlar pembeleşince salçası baharatı
tuzu ilave edilir ardından yıkanmış bulgurlar eklenir,et
suyu ve normal su katılır.firik pilavı normal
bulgur pilavından sulu olurmuş.yani cıvık ben
fotoğrafı
çekene kadar pilavın cıvık hali gitti tabi En
son haşlanmış nohut eklenir tencereye ve ağzı
kapatılır.kısık ateşte pilav pişinceye kadar
demlenmeye bırakılır... AFİYET OLSUN.
Ben çık severim,ellerine sağlık..Sunumunada bayıldım...
YanıtlaSilNursen hanım çok teşekkür ediyorum,bende müptelası oldum sık sık yapıyorum :)
Silharika görünüyor ellerine sağlık alttaki kekede bittim:)
YanıtlaSilhandecim teşekkür ederim :)
Sil"Yemede yanında yat"olmuş bu güzellik:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
melihacım yedim göbişimi ovuşturdum vallaha :))
Sil