BAYKUŞ KURABİYE TARİFİ
BAYKUŞ KURABİYE
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba dostlar.Meğer beni ne çok merak etmişsiniz :) Arayıp soran mail atan herkese çok teşekkür ederim.Ben çok iyiyim sadece biraz tembelim :) Tabi ki Bakır Tencerem mutfağı sürekli aktif ama iş bloga girip iki satır kelam yazmaya gelince çok iş varmış gibi gözümde büyüyor :)) Haa birde emek hırsızlarına karşı çok kızgın ve öfkeliyim.Ben fotoğraflarımın üzerine logo koymaya bile kıyamazken elalem fotoğrafları indiriyor üzerlerini canların istediği gibi yazıp boyuyor.. HEYY EMEK HIRSIZLARI SİZE SESLENİYORUM HAKKIM SİZE HARAM OLSUN...!
Bugün sizlerle Baykuş Kurabiye tarifini paylaşmak istedim malzemeler her evde bulunan şeyler hem lezzetli, yapımı da bir o kadar eğlenceli.Evde minik dostlarınız varsa beraber yapın onlarda eğlensin sizde mutlu olun.Ben bu şirin şapşik kurabiyeleri pişirdikten sonra fotoğraf kulübünden arkadaşlarımla fotoğraf çekmek için dışarıda buluştum,Yanima da biraz bu Baykuş Kurabiyelerden aldım ki hem yiyip hemde bu şirin Baykuşlara yakışır fotoğraf çekerim.Arkadaşlarımla Alanya'da mezarlıkta buluştuk evet evet fotoğraf çekmek için mezarlığa girmişler kedi kovalıyorlar :))) Siz çıldırmış olmalısınız ölüleri rahat bırakın diye diye söylene söylene tabi birazda tırsarak mezarlıktan çıktım ve mezarlığın önünde kızları beklerken bu güzel çalıları görünce Baykuş kurabiye için doğru çekim yeri diyerek kızlarında eline birer kurabiye tutuşturup haydi kedi yerine Baykuş size poz versin dedim ve ard arda bastık deklanşörlere :) Herkese kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..
BAYKUŞ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 175 gr tereyağı ( oda ısısında olacak )
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşı toz karanfil
- 1 çay kaşığı toz zencefil ( varsa olması şart değil )
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4 su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN
- Gaga için kabuklu Badem
- Gözleri için damla Çikolata
ŞEKİL VERMEK İÇİN
- Ağzı geniş su bardağı
- Çatal
- Kalın büyük pipet
BAYKUŞ KURABİYE NASIL YAPILIR?
BAYKUŞ KURABİYE TARİFİ
BAYKUŞ KURABİYE
Oda ısısındaki yağ derin bir kap içerisine alınır üzerine kontrollü olarak un ve diğer malzemeler eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.15 dakika dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparılır tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla 3 cm kalınlığında açılır.Bir su bardağı yardımıyla ilk önce büyük daireler elde edilir.Başına şekil vermek için krema torbalarına takılan uç kısmı (duy) kullandım.Yarım daire yaparak uç baş kısımı kesilir,Gözler içinse kalın bir pipet kullanarak hamurdan küçük parçalar çıkarılır göz kısmı yapılır.Ortalarına damla çikolata konarak göz kısmı tamamlanır.Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilen badem yerleştirilerek burun kısmı yapılır.Son olarak ayakları için çatalla hamura hafifçe bastırılır ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir...
AFİYET OLSUN.
Dilekcigim ne güzel seyler bunlar, yemege kiyamaz insan
YanıtlaSilgünseli