Ağızlara layık nefis bir Osmanlı Tatlısı Keşkülü Fukara.böyle
Zengin bir Tatlının adını niye Fukara koymuşlar anlamış değilim doğrusu :)
MALZEMELER
- 50 ğr kabuksuz Badem
- 1 Kahve Fincanı Pirinç Unu
- 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
- 4 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı toz Şeker
- 2 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
- 1 çimdik Tuz
ÜZERİ İÇİN
- Hindistan Cevizi,Badem,Ceviz,Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
- Bademler Sıcak Suda 3 dakika haşlanır,yumuşayan kabukları hemen soyulur.kesme tahtası üzerinde bir Bıçak yardımıyla Bademler çok ince kıyılır.
- Süt Tencereye alınır bir çimdik Tuzla beraber ılınmaya bırakılır,bir Kahve Fincanı Pirinç Ununu ve bir Çorba Kaşığı Nişastayı çok az Sütle açıp topaksız hale getirilir.bir Su Bardağı toz Şekeri ve ince çekilmiş Bademleri Tenceredeki Süte ilave edip karıştırılır.kaynayan Süte ezilmiş Pirinç Unu ve Nişasta karışımını sicim gibi akıtarak karıştırmaya devam edilir.
- Süt koyulaşmaya başladığında Hindistan Cevizini ilave edip göz göz olana kadar karıştırıp ağır ateşte pişirilir.Keşkülü Ocaktan aldıktan sonra Kaselere pay edilir,Hindistan Cevizi ile süsleyip Soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bayılırım..Sizinkide nefis olmuş.Ellerinize sağlık..Servis kaplarınıza bayıldım..
YanıtlaSilNursen hanım çok teşekkür ederim,gittiğim yerlerden topluyorum kap kaşık :)
Silelınıze saglık
YanıtlaSilsevgili bircan çok teşekkür ederim :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık enfes görünüyor. Bloğunuzu çok beğeniyorum.Bu güzel çalışmalarınızın devamını diler bana da beklerim:)) limonnagaci.blogspot.com
YanıtlaSilSevgili elif çok teşekkür ederim.tabiki gelirim :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık bayıldımmmm....Bana da bekliyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.....
Sevgilerimle,
teşekkür ederim paylaşımlrınızı aldığım zaman tık tık yapıyorum merak etmeyin :)
Sildilekcim eger bu fukara tatlsı ise zenginin tatlısı nasıl olurdu:)eline saglık.
YanıtlaSilvalla hünerlim onu bende düşünemiyorum işte :)))
Silcanım hayırlı akşamlar nasılsın.
YanıtlaSileline sağlık çok severim eline ve o güzel yüreğine sağlık:)))
ayşecim çok sağolasın :)
SilCanım ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe zamandır keşkül yapmak istiyordum.
Tam iftar sofralarına uygun hafif tatlılar her zaman tercihim.
Hayırlı Ramazanlar...
lezzetli sanatlar mutlaka deneyin bu tarifi harika ötesi bir şey vallahi :) sevgiler...
SilMAŞALLAH SÜBHANALLAH:))ELLERİNE SAĞLIK...PEK ALBENİLİ OLMUŞ...RAMAZANINIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH
YanıtlaSilmutluluklar sokağı,çok teşekkür ederim eksik olmayasın :)ramazanı- şerifi tüm islam alemine barış huzur getirsin inşALLAH..
SilKaselerini yesinler senin :))
YanıtlaSilosmanlı muttfağından muhteşem bir tat ismi fukara ama tadı çok zengin insanı mest ediyor ellerin dert görmesin inş.
YanıtlaSil