Kadayıflı muhallebi
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır
Kadayıflı muhallebi tarifi
Kadayıflı muhallebi için gerekli malzemeler
1 kg süt
1 yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 paket krema ( 200 gr )
200 gr tereyağı
250 gr kadayıf ( kurumuş olan makbuldür )
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?
Kadayıflı muhallebi yapımı
- kadayıf elle parçalanarak ufak parçalar haline getirilir,tereyağı eritilip soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür iyice harmanlanır.yanmaz yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte helva kavurur gibi sabırla sürekli karıştırılır.rengi dönmeye başlayınca 1 su bardağı ceviz ve 1 yemek kaşığı şeker eklenerek kavurmaya devam edilir,istenilen renk elde edince ocağın altı kapatılır kadayıf soğumaya bırakılır.
- Muhallebi yapımı:süt,şeker,un,nişasta,bir yumurta derin bir tencereye alınır sürekli karıştırarak koyu kıvam alana dek pişirilir.katı bir muhallebi olacaktır ama krema katılınca krema daha akıcı bir hal alacaktır.eğer kuplarda servis edilmek istenirse ununu biraz eksik koyup daha cıvık bir muhallebi elde edilir.muhallebi soğuduktan sonra bir paket krema eklenerek ister elde ister mikser yardımıyla beş dakika kadar karıştırılır.
- kavrulan kadayıfın yarısı kullanılacak kabın altına elle bastırılarak döşenir,ortasına muhallebi dökülür bir kaşık yardımıyla yayılır en üste kalan kadayıf serpilerek dökülür bir gece buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Cok guzell ellerinize saglikk:))
YanıtlaSilElif hanım teşekkür ederim :)
SilNefis görünüyor,bu şekilde durması için koyu bir muhallebi oluyor değilmi..Ben kuplarda hazırlıyorum,ama sunumununa bayoldım..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNursen hanım merhaba,çok teşekkür ederim.evet katı bir muhallebi hazırlıyorum pasta şekli vermek için,kup'larda sunum için daha cıvık bir kıvam ideal,dir..
Silİlk buluşmamızda bundanistiyommmmmm
YanıtlaSilöptm
Minec,cim ilk buluşmamızda yapıp getirmiştim 2 saatlik yola rağmen :)) yine yaparım tabiki öpüyorum çokk :)
SilMerhaba..Sunuma bayıldım resimler çok güzel..Ellerinize sağlık.Blogunuzu izlemeye aldım.Bana da beklerim.sevgiler..
YanıtlaSilArzu hanım merhaba,ziyaretiniz için teşekkür ederim.sizede memnuniyetle gelirim sevgiler.
SildİLEKCİM PİKNİKDEDE YEMİŞTK. AMA BEN SICAKDAN ANLIYAMAMIŞTIM. İNŞALLAH BAYRAMD AYAPALIM OLURMU ELLERİEN SAĞLIK
YanıtlaSilNursevin hanım piknikte ben geldiğimde sen karnını doyurmuştun ondan anlamamışsındır :) yaparız kısmetse..
Sildilek hnm oh valla ya hani bize arkadaşlara yaptıklarınız dan yemek nasip olmuş bize ne zaman sıra gelicekk :(
YanıtlaSildilekcim ellerine sağlık müptelası oldum bu tatlının her misafirime yapıyorum çok beğeniyorlar.öpüldün.
YanıtlaSilgörüntü ve foto muhteşem eminim lezzetide öyledir eline sağlık dilk hanımcım..
YanıtlaSilmuhteşem bir lezzetti ben tatma fırsatı buldum tek kelime ile bayıldım ellerine sağlık dostum.
YanıtlaSilherkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSiltadı hala damağımda nefisti ellerine sağlık
YanıtlaSiltarifi yazdım yapacağım ilk fırsatta
Bu tarifi yaptım ertesi gün kadayıf yumuşadı. Sizinde öyle mi oldu cevaplarsaniz sevinirim. Derya
YanıtlaSilDerya hanım merhaba,tatlım üçüncü güne bile kalsa kadayıfta herhangi bir yumuşama olmuyor.sizin tatlınız cıvık olduysa bu neden olmuş olabilir yumuşamaya veya aşırı nemden kaynaklanabilir..
Sildilek hanım muhallabisine yumurta koymasak olurmu bide ben krem şanti konuyo diye duymuştum o konsa krema yerine bu arada ellerinize saglık hele foto al beni ye diyor safiye acar tok
YanıtlaSilSafiye hanım merhaba, kusura bakmayın geç yanıtladım galiba.muhallebiye krem şanti koyarsanız tamamen farklı bir tat olur ben katıldığını hiç duymadım doğrusu..Yumurta koyulmasa olurmu? diye sormuşsunuz.bazı kremalar muhallebiler mutlaka yumurta ister ki buda onlardan biri :) sevgilerimi gönderiyorum...
Sil