Lazanya
Lazanya tarifi
Lazanya nasıl yapılır?
Lazanya için gerekli malzemeler
- 12 adet lazanya
- 700 gr dana kıyma
- 3 adet yeşil sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- yarım yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için gerekli malzemeler
- 3 buçuk su bardağı süt ( ılık olacak )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- bir çimdik tuz
- muskat cevizi rendesi
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 tutam taze fesleğen
Lazanya nasıl yapılır?
Lazanya tarifi
- Lazanya kaynar suda iki dakika haşlanır, kutusunda haşlanmaz yazar ama kupkuru oluyor yumuşatmakta yarar var..
- kuru soğanlar yemeklik doğranır iki yemek kaşığı zeytin yağın da karamelize edene kadar kavrulur,sarımsak kıyma katılarak kavurmaya devam edilir.
- kıymanın suyu çekilince ince doğranmış yeşil biberler,tuz,domates rendesi, salça,baharatı da eklenerek kıyma harcı biraz daha kavrulup soğumaya bırakılır...
- yumuşatılan lazanyalar fırın tepsisine bir sıra dizilir,üzerine hazırlanan kıyma harcından bir kaşık yardımıyla dökülüp yayılır.
- lazanya ve kıyma harcı bitene kadar aynı işlem uygulanır bir sıra lazanya bir sıra kıyma harcı konur.istenilen katı ve miktarı sizler kendiniz ayarlayabilirsiniz.en alttaki fotoğraf küçük kare borcamdır 6 kişilik servis için uygundur.bir üstteki fotoğraf seramitok fırın tepsim ile yaptım 12 kişilik servis çıktı..
Beşamel sos tarifi
Beşamel sos nasıl yapılır?
- bir tencerede tereyağı ve un kokusu çıkana kadar kavrulur,ılık süt yavaş yavaş eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- tuz,muskat cevizi rendesi ilave edilir koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırılır.
- beşamel sos en son yapılmalı ki sıcak kalsın katılaşmasın. hazırlanan beşamel sos lazanyaların üzerine dökülür.
- kaşar peyniri rendesi serptikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..
AFİYET OLSUN.
Mmmm çok güzel ellerinizi sağlık.Sormadan duramıycam tabağınız çok güzel bayıldım nerden aldınız acaba :))
YanıtlaSilelif hanım çok teşekkür ederim.tabağı tepehome'dan almıştım sevgiler :)
Silbeni bende aldı bu tarif.çoook severim.eline saglık dilekcim..
YanıtlaSilhünerlim teşekkür ederim :)
SilbİZ LAZANYA lezzetini Türk Böreklerimize tercih edemedik. Bir defa yapmıştım ama haşlamadan yapmıştım. Tarifimiz hemen hemen aYNI muskat cevizi ve fesleğen hariç. Umarım yine yaparım ve senin tarifinle güzel olcağına eminim. Ellerien sağlık.
YanıtlaSilnursevin hanım lazanya bir makarnadır tabi ki böreklerimizin yeri ayrıdır ama lazanya da apayrı bir lezzettir bana göre..lazanya kutularının üzerinde haşlanmaz yazar ama aldanmayın haşlamamış olmaz takır takır bir şey olur...
SilNe güzel bir blog, ne güzel tarifler, ne güzel fotoğraflar.. :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, bayıldım hepsine! :)
Bana da beklerim..
Çok sevgiler :)
didem hanım ziyaretiniz için,güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim..sevgiler
SilHarika olmuşlar.Elinize sağlık...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/
döndü hanım merhaba,teşekkür ederim en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim.sevgiler...
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. İzlemeye aldım bloğunuzu bana da beklerim. Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba,ziyaretiniz için teşekkür ederim.sevgiler benden...
Silhayırlı ramazanlar balım nasılsın .
YanıtlaSilmmmm bizde severiz nefis:)))
ayşe,cim merhaba,hayırlı ramazanlar diliyorum..ben iyim umuyorum sende iyisin evlatların la beraber güzel günler geçiriyorsundur...
Sil