Şehriyeli bulgur pilavı tarifi
Şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır
Şehriyeli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- tuz
Şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?
şehriyeli bulgur pilavı
- Tereyağı bir tencereye alınıp eritilir, bulgur yıkanır süzülür, ben şehriyeli bulguru Mardin'den almıştım. tel şehriyeyi kavurup bulgurla karıştırıp satılıyor Mardin de değil artık bir çok yerde satıldığını görüyorum.ama isteyenler evde yağsız bir tavada kavurup kullanabilir veya şimdi yazacağım tarifi uygulayabilir
- Eriyen tere yağına tel şehriye katılarak rengi dönene kadar kavrulur, ardından süzülen bulgur eklenir ve karıştırarak bir kaç dakika kadar daha kavrulur.
- Bir su bardağı et suyu, bir su bardağı su ve tuz eklenerek kısık ateş de pişirilir dinlendikten sonra servis edilir...
AFİYET OLSUN.
Ellerien sağlık. Senin getirdiğin bulguru bitiridm geçen hafta.. :)
YanıtlaSilafiyet olsun :)
Silben bu bulgur pilavı pişerken o mutfaktaydım ve kokusu gelince daha ne kadar lezzetli olduğuna şahit oldum ve olağan üstü bir tat ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilfatoşum afiyet olsun :)
Silben tarifleri geçtimde resimler bir harika ellerinize sağlık..herşey çokkk güzel....
YanıtlaSil