Şalgam dolması tarifi
Şalgam dolması
Şalgam dolması için gereken malzemeler
- 1 kg şalgam
- yarım kg dana kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Şalgam dolması tarifi
- kuru soğan yemeklik doğranarak kıymaya katılır,bulgur yıkandıktan sonra baharatlarla birlikte kıyma harcına katıp birlikte yoğrulur.
- şalgamlar yıkanır soyulur 2 şer santim dilimler kesilir,kıyma harcından cevizden büyük parçalar koparılarak elle yatsı şekli verilir iki dilim şalgam arasına konur ( fotoğrafa bakınız )
- iki yemek kaşığı tereyağı eritilir ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- iki su bardağı su eklenir,yemeğin sosuna biraz tuz ve karabiber ekler bir kaç dakika kaynattıktan sonra şalgamlar dizilir böyle yemeğin sosu daha lezzetli oluyor.
- orta ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir...
AFİYET OLSUN
Hiç bilmem Şalgamı yeni görüyorum daha. N egarip değilmi . İnsna ne kadar yaşarsa yaşasın. İşde gördüğü kadar.. ellerien sağlık
YanıtlaSilhımmm,misss:)
YanıtlaSil