Efendim bu günlerde istiridye mantarına sarmış durumdayım, öyle ki pazarcılar beni gördüğünde
aniden fiyatlara zam yapıyor :)))) ben makarnayı sonradan sevenlerdenim büyüklerimiz hep ya
yoğurtlu makarna yada kıymalı makarna yapalardı. bu durum beni çocukluğumda makarnadan
fazlasıyla uzaklaştırdı..ben büyüdükçe içimdeki gurme de büyüdü ve beni yeni lezzetler aramaya
sürükledi :)) şimdilerde kendi yaptığım sosların,tariflerin müptelası oldum,makarnanın her çeşidini
severek yiyorum ( kıymalı hariç ) :)) anlayacağınız istiridye mantarlı tariflerimin devamı gelecek
tabi makarnalarında :)
MALZEMELER
Yarım paket penne makarna
200 gr istiridye mantarı
3 adet orta boy domates
bir tutam fesleğen
bir fiske karabiber
bir fiske tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede su kaynatılır içine tuz ve bir damla ayçiçek yağı konur makarnalar yapışmasın
diye.kaynamakta olan suya makarnalar atılır arzu edilen miktarda pişirilir.ben makarnayı aldante
severim ( hafif diri ) istiridye mantarlarının düz kısımlarını elimizle okşayarak akan suda
yıkanır.julyen doğradıktan sonra tavada bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte
kavrulur,domatesler ister rende yapılır istenirse kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranarak
mantara ilave edilir.bir tutam taze fesleğen,karabiber ve tuz ilavesi yapılır,on dakika kısık ateşte
piştikten sonra süzülen makarnaya ilave edilir..AFİYET OLSUN.
Sanada afiyet olsun. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim nursevin hanım :)
Sil