Sizlere bir önceki yayınım da söylemiştim bu aralar istiridye mantarına sardım diye :)) mantarın her
türünü çok severek yiyorum.pazara çıktığımda oo iyi herşeyi almışım yeter diyorum eve
geldiğimde pazar arabam,dan çıkanlar mantar ve meyva çeşitleriyle dolu oluyor genelde :) mantar
deyip geçmeyin efendim bana göre etten lezzetli.bu gün sizlere vereceğim tarif bir okadar kolay
ve lezzetli yerken keyiften türlü türlü sesler çıkaracağınıza eminim :) kebap tadında harika bir
tat,birde bu lezzete estuz'un baharatlı çeşnisi eşlik ettiki sormayın pek yakıştılar birbirine..
MALZEMELER
Yarım kilo istiridye mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
estuz baharatlı sofrada öğütme tuzu
HAZIRLANIŞI
İstiridye mantarları musluk altında düz yüzeyleri hafif okşanarak yıkanır.
kesme tahtası üzerinde julyen doğranır.tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınarak eritilir ve
doğranan mantarlar ilave edilir.mantarlar suyunu çekinceye kadar karıştırılır estuz baharatlı çeşni
ilave edilir ve beş dakika kadar kavrulur..AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık. Afiyetle.. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim nursevin hanım :)
YanıtlaSil