Bu gün çalışkanlığım üstümde hızımı almışken daha önceden yapıp eski sayfam lezzetli eller'de
paylaştığım Lor dolması tarifimi yayınlamak istedim..Lor dolması Doğu Anadolu bölgesinde çok
sevilen yaygın bir yemektir.ERZURUM, BAYBURT , GÜMÜŞHANE yörelerine has bir
yemektir..Lor dolmasında kullanılan Evelik yaprağı bitkisi su dere kenarlarında yetişir,ben Alanya
da bu Evelik yaprağına hiç rastlamadım bu yüzden pazı yaprağı kullandım..geleneksel
yemeklerimiz unutulmasın diye yöresel yemeklere mutfağımda sık sık yer veririm, çokta severek
tüketiriz.Erzurumlu oluşumdan dolayı bende Blogum da Erzurum yemekleri adı altında bir katagori
oluşturdum umarım sizlerinde beğenilerinizi alırız :)))
MALZEMELER
2 Bağ pazı yaprağı
300 gr lor peyniri
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
2 diş sarmısak
yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır,2 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber soğanlar pembeleşinceye
kadar kavrulur.yıkanmış bulgur ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.2 su bardağı sıcak
su,tuzu,biberi katılır kısık ateşte pilav demlenmeye bırakılır..pilav pişip soğuduktan sonra lor
peyniri ilave edilir bir güzel yoğrulur.pazı yaprakları sıcak suda bir iki dakika kaynatılır,pişen pilav
dan birer kaşık koyup sarılır tepsiye dizilir.sarma işlemi bitince 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir
sarmaların üzerine gezdirilir.önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızartılır.üzerine sarmısaklı
yoğurt dökülür servise sunulur.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.
ellerine sağlık canım annem yapar bende yayınlamıştım bu tarifi ben severim,çok güzel görünüyor seninde ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar,ellrinize sağlık..Hiç duymamıştım..Çok orijinal denemek isterim..Blogunuzu takibe aldım,banada beklerim..sevgiler..
YanıtlaSildilekcim çok degişik ve lezzetli bir tarif ...bayılırım yöresel yemekler tatmaya :) eline emegine saglık.
YanıtlaSilgerçekten çok değişik tarif.ellerinize sağlık bende beklerim:)
YanıtlaSilHanımlar çok teşekkür ederim.şiddetle denemenizi öneririm, bol sarmısaklı yoğurtlu enfes bir tad..
YanıtlaSilRahmetli babaannemi hatırladım.
YanıtlaSilO taze köy peyniriyle minik mink yapardı.
Dilek'cim afiyet olsun size.
Elinize sağlık daha önce bir tv programında görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Sizin tarifinizde çok hoş lezzetini bilmiyorum hiç tatmadım ama lezzetini tahmin edebiliyorum sizin paylaşımızlada deneyeceğim sevgilerimle
YanıtlaSilsema hanım çok incesiniz teşekkürler :) sevgiler benden..
Silsevgili mine rahmetli babaannen rahmet istedi bizden toprağı bol olsun..
YanıtlaSilellerinize sağlık , çok güzel gorunuyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevimin aşkanası eksik olmayın :)
SilYine süper bir Erzurum lezzeti, hemşerim ellerinize sağlık....
YanıtlaSillor dolmasını çocukluğumda erzurum'da komşularımız yapardı, bayılarak yerdim... ve benim için bir efsaneydi :) bir gün gelip de kendim yapabileceğimi hiç düşünemezdim :)) çok teşekkürler tarif için, gerçekten harika oldu. sevgiler...
YanıtlaSiltuba
Biz efelekle yaparız bu tarifi çok severim ben,pazılısını yememiştim,mutlaka deneyeceğim,
YanıtlaSilellerinize sağlık, sevgiler.
ablacimmmmmm bugun cok cnm cekti sende harika yapmmisin ig de paylassan ne guzel olur:)
YanıtlaSilMerhabalar, tarif icin tesekkurler. Gecen hafta Erzurumdaydim. Bu lezzeti tattim ve cok begendim. Sizin tarifi gorunce denedim. Fakat bazilari kaymakda ekliyor icine sizce nasil olur?
YanıtlaSil