KATEGORİLER

17 Mayıs 2013 Cuma

LOR DOLMASI

Bu gün çalışkanlığım üstümde hızımı almışken daha önceden yapıp eski sayfam lezzetli eller'de 

paylaştığım Lor dolması tarifimi yayınlamak istedim..Lor dolması Doğu Anadolu bölgesinde çok 

sevilen yaygın bir yemektir.ERZURUM, BAYBURT , GÜMÜŞHANE yörelerine has bir 

yemektir..Lor dolmasında kullanılan Evelik yaprağı bitkisi su dere kenarlarında yetişir,ben Alanya 

da bu Evelik yaprağına hiç rastlamadım bu yüzden pazı yaprağı kullandım..geleneksel 

yemeklerimiz unutulmasın diye yöresel yemeklere mutfağımda sık sık yer veririm, çokta severek

 tüketiriz.Erzurumlu oluşumdan dolayı bende Blogum da Erzurum yemekleri adı altında bir katagori 

oluşturdum umarım sizlerinde beğenilerinizi alırız :)))







 MALZEMELER


2 Bağ pazı yaprağı

300 gr lor peyniri

1 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kase yoğurt

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı sıcak su

2 diş sarmısak

yarım çay kaşığı karabiber ve tuz









HAZIRLANIŞI

Kuru soğanlar yemeklik doğranır,2 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber soğanlar pembeleşinceye 

kadar kavrulur.yıkanmış bulgur ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.2 su bardağı sıcak 

su,tuzu,biberi katılır kısık ateşte pilav demlenmeye bırakılır..pilav pişip soğuduktan sonra lor 

peyniri ilave edilir bir güzel yoğrulur.pazı yaprakları sıcak suda bir iki dakika kaynatılır,pişen pilav 

dan birer kaşık koyup sarılır tepsiye dizilir.sarma işlemi bitince 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir 

sarmaların üzerine gezdirilir.önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızartılır.üzerine sarmısaklı 

yoğurt dökülür servise sunulur.
AFİYET OLSUN.









16 yorum:

  1. ellerine sağlık canım annem yapar bende yayınlamıştım bu tarifi ben severim,çok güzel görünüyor seninde ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,ellrinize sağlık..Hiç duymamıştım..Çok orijinal denemek isterim..Blogunuzu takibe aldım,banada beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. dilekcim çok degişik ve lezzetli bir tarif ...bayılırım yöresel yemekler tatmaya :) eline emegine saglık.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok değişik tarif.ellerinize sağlık bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Hanımlar çok teşekkür ederim.şiddetle denemenizi öneririm, bol sarmısaklı yoğurtlu enfes bir tad..

    YanıtlaSil
  6. Rahmetli babaannemi hatırladım.
    O taze köy peyniriyle minik mink yapardı.
    Dilek'cim afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık daha önce bir tv programında görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Sizin tarifinizde çok hoş lezzetini bilmiyorum hiç tatmadım ama lezzetini tahmin edebiliyorum sizin paylaşımızlada deneyeceğim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sema hanım çok incesiniz teşekkürler :) sevgiler benden..

      Sil
  8. sevgili mine rahmetli babaannen rahmet istedi bizden toprağı bol olsun..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık , çok güzel gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevimin aşkanası eksik olmayın :)

      Sil
  10. Yine süper bir Erzurum lezzeti, hemşerim ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  11. lor dolmasını çocukluğumda erzurum'da komşularımız yapardı, bayılarak yerdim... ve benim için bir efsaneydi :) bir gün gelip de kendim yapabileceğimi hiç düşünemezdim :)) çok teşekkürler tarif için, gerçekten harika oldu. sevgiler...
    tuba

    YanıtlaSil
  12. Biz efelekle yaparız bu tarifi çok severim ben,pazılısını yememiştim,mutlaka deneyeceğim,
    ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. ablacimmmmmm bugun cok cnm cekti sende harika yapmmisin ig de paylassan ne guzel olur:)

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, tarif icin tesekkurler. Gecen hafta Erzurumdaydim. Bu lezzeti tattim ve cok begendim. Sizin tarifi gorunce denedim. Fakat bazilari kaymakda ekliyor icine sizce nasil olur?

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,