Bir Erzurumlu olarak yaşadığı yerde taze kadayıf bulamayıp sadece Erzurum a gidince kadayıf
dolması yemek inanılmaz bir haz :) ee tabi yapmışken de sizler için fotoğraf çekip kadayıf
dolmasının tarifini vermek istedim :))
MALZEMELER:
Yarım kilo taze kadayıf
250 gr ceviz içi
8 yumurta
1 tutam tuz
ŞERBETİ İÇİN:
3/5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
HAZIRLANIŞI:
Bir fotoğraf bin sözcükten daha iyidir düşüncesiyle sizler için fotoğrafladım ama kısaca
anlatayım..kadayıftan bir tutam koparıp ister tezgah üstünde ister elimizde içine bir tatlı kaşığı
dövülmüş ceviz içi koyup yanlarından içe doğru toplayarak kadayıfı sarıyoruz..kadayıfı
kızartacağımız kadarını kullanacağımız için fotoğrafta iki yumurta görüyorsunuz.ben yarım kilo
ölçüsü 8 yumurta yazıyorum.yumurtanın içine bir tutam tuz katıp çatal yardımıyla
yumurtayı iyice çırpıyoruz.kadayıf sarmalarını çırpılan yumurtaya batırıp elimizle etrafını silerek orta
ateşte kızdırılmış ayçiçek yağına atıp altın rengini alana kadar kızartıyoruz..
NOT: Tuz yumurta kokusunu alıyor.
ŞERBET:
Daha önceden hazırlamış olduğumuz soğumuş şerbete kadayıfları sıcak sıcak atıp bir kaç dakika
şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..
Ellerinize sağlık çok güzel görüntüsü var
YanıtlaSilçok teşekkür ederim uyar hanım :)
SilCanim ellerin dert gormesin bize geldigin bir gun onune yarim kilo kadayifi koyup sardiracagim ona gore :)
YanıtlaSilhanımlar çok teşekkür ederim :) ranacım 2 kilo bile sararım sen iste yeter :)))
YanıtlaSilelıne sağlık tadını bılırım ama hıc denemedım
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ... İZLEMEKTEYİM SİZİ
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silellerine sağlık bana ağır geldiği için yapamıyorum bu tatlıyı seninkiler güzel olmuş
YanıtlaSilHande hanım fırında kızartabilirsiniz hafif olmasını istiyorsanız :)
SilKadayıfı çok severim ama dolmasını hiç denemedim elinize sağlık...Bloğununuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim hanife,tabi gelirim :)
Sil