Kandil simidi tarifi
Kandil simidi
Merhaba sevgili dostlar,12 ocak 2014 pazar günü Mevlid Kandili..Rabbim hepimizin dualarını kabul buyursun.Yıllardır hiç değişmeyen kandil simidi tarifimi sizler için erkenden yapıp fotoğrafladım ki sizler içinde fikir olsun, sizlerde sevdiklerinize, eşe dosta yapıp ikram edebilirsiniz...
Kandil simidi için gerekli malzemeler
- 200 gr yumuşak tereyağı
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 9 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta ( birinin beyazı dışı için )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Aldığı kadar un
- Üzeri için , susam, çörek otu, haşhaş tohumu
Kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi
Öncelikle derin bir kap içerisine tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta,toz şeker, tuz ve sirke alınarak ister elde ister mikserde birkaç dakika çırpılır.Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilerek kabartma tozu katılıp yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un katılarak yoğurmaya devam edilir.Simidin gevrek olması için hamur fazla sert olmamalıdır.Yoğurulan hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir.Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.İster elde ister tezgah üzerinde yuvarlayarak uzun şeritler elde edilir.İki ucu birleştirilerek yuvarlanır.Yumurta akına batırılarak susam veya çörek otu ile mantolanır (bulanır).180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,