KATEGORİLER

19 Ekim 2013 Cumartesi

Et suyu

Et suyu nasıl yapılır?
Et suyu tarifi
Et suyu

Merhaba arkadaşlar güzel bir kurban bayramını daha geride bıraktık umarım herkes sevdikleriyle beraber istediği gibi bir bayram geçirmiştir.Mevlam herkesin hayrını ibadetini kabul etsin.Ben bu bayramı fırsat bilerek sizlerle et suyu tarifimi paylaşmak istedim.Hazır bulyon kullanmıyorum evde tavuk ve et suyumu hep kendim hazırlarım,bayramın çok öncesinde yaptığım et suyunun fotoğrafını çektim sizler için.Kurbandan geriye kalan kemikler atılmasın sizlerde benim gibi et suyu yapıp buzluğa atabilirsiniz.İstediğiniz zaman pilavlarınıza, çorbalarınıza kullabilirsiniz lezzetine doyamayacaksınız.


Et suyu için gerekli malzemeler

  • 2 kg dana orta kol kemiği
  • 2 adet havuç
  • 1 sap kereviz
  • 8 adet tane karabiber
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 dal taze kekik (veya kuru kekik arzuya göre)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz


Et suyu nasıl yapılır?
Et suyu tarifi
Et suyu

  Kasabımızdan rica edelim kemikleri ilikleri dışarı çıkacak şekilde temizlesin.Önce fırın 200 dereceye getirilip ısıtılır.1 tepsi üzerine kemikler koyulup fırında kahverengileşinceye kadar pişirilir.Tepside ki yağı atılıp kemikler bir tencereye koyulur.Üzerini geçecek kadar soğuk su dökülür.


Tencerenin içerisine yıkanmış doğranmış havuç, kereviz, maydanoz, soğan ve diğer baharatlar eklenir.Tencerenin altı yakılıp harlı ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşi kısılıp ağır ateşte en az 2 saat kaynatılır.Bu sürenin sonunda et suyu ince tel süzgeçte süzülüp soğutulduktan sonra gerektiği zaman kullanmak üzere buzdolabına kaldırılır.

  Et suyu buz kalıplarına dökülüp dondurulduktan sonra buzdolabı poşetlerinde rahatlıkla saklanabilir.Gerektiği zaman çıkarıp yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
         
                                                           AFİYET OLSUN


2 yorum:

  1. Dilek hanım, zamanlama süper.
    Soğuk havalarda içine sadece limon sıkıp içilebilecek lezzetli bir çorba bile olabilir. Kemiklerin fırınlanması harika sonuç veriyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sare hanım teşekkür ederim.Çocukken babam çok kaynatır içirirdi bize kemikleriniz sağlam olsun derdi:)

      Sil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,