KATEGORİLER

3 Eylül 2013 Salı

Kestaneli pilav

Kestaneli pilav nasıl yapılır?
Kestaneli pilav tarifi
Kestaneli pilav

Merhaba arkadaşlar,sofraların baş tacı olmazsa olmazı pilavı sevmeyen yoktur herhalde.özellikle kalabalık davet sofralarınızı süsleyecek kestaneli pilav tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle,deneyip yiyenlere şimdiden afiyet şifa olsun :)


Kestaneli pilav için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım kg közlenmiş veya haşlanmış kestane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Kestaneli pilav nasıl yapılır?
Kestaneli pilav tarifi
Kestaneli pilav

Pirinç tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletilir, nişastası çıkartılır.Süzülüp tekrar yıkanıp nişastası akıtılır.2 yemek kaşığı tereyağı pilav tenceresine alınır,eritilir.Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınır, bir miktar tuz ekerek birkaç dakika kavrulur.3 su bardağı su veya et suyu ilave edildikten sonra pişmiş kestaneler de pilav tenceresine eklenerek kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir ve 15 ile 20 dakika demlenmeye bırakılır.Servis edilmeden önce yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz pilava eklenir ve servis edilir...

AFİYET OLSUN



7 yorum:

  1. Bu nasıl bir güzellik,nasıl bir nefasettir böyle !
    Aklım kaldı yine :)
    Hangi tarifini denicem bilmem ki ben böyle ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol zelişim hangisini canın daha çok çekiyorsa ondan başla :) öperim

      Sil
  2. Harika bir görüntü

    İştah açıcı

    Bütün fotoğraflarınız gerçekten çok başarılı.
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili ays çok teşekkür ederim eksik olmayın.

      Sil
  3. Nefis görünüyor,bayıldım..ellerinize sağlık..Fotoğraflar süper.

    YanıtlaSil
  4. hakikaten harika olmuş...ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,