Çilek reçeli tarifi
Çilek reçeli
Merhaba sevgili okurum,dostlarım,takipçilerim..Kış aylarından beri Çilek tezgahlarda yerini almıştı fakat ben hiç tüketmedim hep mis kokulu tarla Çileği çıksın diye bekledim...Şimdi tarla Çileğinin tam zamanı,bol bol tüketiyorum ve tabi ki reçel yapmamış olmaz öyle değilmi ? :) Bir iki kavanoz derken seri imalata geçmiş durumdayım :))))) Reçellerin tarifleri klasiktir,üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır.Sizlere kolaylıklar dilerken bende kendi tarifimi yazmaya başlıyorum.Yeni tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın...
Çilek reçeli için gerekli malzemeler
- 1 Kğ tarla çileği
- 1 Kğ toz şeker
- 1 Limon suyu
Çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek reçeli tarifi
- Çilekler bol suda yıkanarak kumdan, tozdan arındırılır süzülmeye bırakılır.
- Çilekler iyice süzüldükten sonra derin bir tencere içerisine alınır ve üzerine 1 kilo gr toz şeker dökülerek tencerenin kapağı kapatılır bir gece kalması için buzdolabına kaldırılır.
- Ertesi gün çilek dolu tencere dolaptan çıkarılır ocağa alınır.Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır.
- Ara ara tahta kaşık yardımıyla reçelin üzerine biriken köpükler alınır..
- Bir limonun suyu sıkılarak kaynamakta olan reçele ilave edilir.
- 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. ( Reçelin pişme süresi toplam 1 saattir )
- Tencere içerisinde ki reçel soğuyunca kuru cam kavanozlara konularak serin bir yerde muhafaza edilir..
AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık ben de aynı sekılde yapıyorum ancak daha az seker koyuyorum. tercıh meselesı tabı. banu
YanıtlaSil