KATEGORİLER

27 Mayıs 2013 Pazartesi

FETTUCİNİ ALFREDO


Kremalı her şeyi çok severek yerim,buna makarna'da dahil :) tabi makarna'nın olmazsa olmazı 

fesleğen tutam tutam koparıp yiyorum vallahi :) bu makarnaya çok şey yazılır konuşulur ama lafı 

hiç uzatmaya niyetim yok yani yapın yiyin derim kendinizi bu lezzetten mahrum etmeyin..






MALZEMELER

yarım paket fettucini makarna ( kalın geniş makarna )

250 gr mantar

1 adet tavuk göğsü

1 paket krema

2 yemek kaşığı tereyağı

parmesan peyniri ( şart değil bizim erzurum'un ve konya'nın küflü peyniri parmesana 10 çeker )

tuz  ve karabiber

taze ve kuru fesleğen









HAZIRLANIŞI


Makarna derin bir tencerede al dante  pişirilir ( hafif diri kalacak şekilde )


tavuk eti arzu edilen şekilde doğranır 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte suyu çekinceye kadar 

pişirilir.yıkanıp  doğranan mantarlarda ilave edilir,bir tutam tuz,kuru fesleğen ve karabiber 

eklenerek mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir,mantarlar suyunu çektikten sonra hafif 

kızartılır ve haşlanmakta olan makarnanın suyundan bir kepçe mantarların üzerine su ilavesi 

yapılır.bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır ve bir paket krema katılarak karıştırılır.süzülen 

makarnaya yapılan alfredo sos eklenerek karıştırılır.servis esnasında üzerine parmesan peyniri ve 

taze fesleğen doğranarak servis edilir..AFİYET OLSUN

NOT: 2. Fotoğraf daha önce yapıp diğer sayfamda paylaşmış olduğum yapım aşamaları,na ait bir

 fotoğraftır... Bir NOT: daha :) İlk fotoğrafta fotoğrafı çekerken biraz oyalandığım için krema sos 

çekti güneşte haliyle :) sosu bol çok daha lezzetli oluyor bilginize..



7 yorum:

  1. ellerine sağlık. Facedeki fotoda bakır tencerem yazsıını görünce dedim iyi olmuş. dilekde yazmış. :)) Bu tür makarna hiç yapmadım yemezler diye. sen yapınca güvendiğimden denerim inşallah.

    YanıtlaSil
  2. :) Nursevin hanım güveninizden ötürü çokkk teşekkür ederim :)) facebook'taki fotoğraflara isim yazıyorum yazmayıpta napacam mecburr :)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Enfes bir görüntüsü var. Eminim tadı da müthiş olmuştur. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. cok güzel bir görüntü lezzetini düşünemiyorum elleinize sağlık .bende beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülmutfağım çok teşekkür ederim :) facabook sayfamdan linklerinizi bırakınız lütfen.

      Sil
  5. Ben yaptım çokta güzel oldu. Bi tabak kadar arttı fazla yapmışim sanırım .Onu buzdolabına koyup ertesi akşam isitsam aynı tadı verir mi?

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,